«Κάψιμο» λίπους. Διαδικασία που απαιτεί σκληρή άσκηση και διατροφή. Διαδικασία που ενίοτε μπορεί να φέρει δίπλα μας μια σειρά από διατροφικούς συμμάχους, τα συστατικά των οποίων φαίνεται να έχουν κάποια δράση στον μεταβολισμό του λίπους.

Ποιοι είναι αυτοί και πώς μας βοηθούν;  

Μούρα

Χαμηλά σε θερμίδες τα μούρα αποτελούν μια καλή επιλογή για δίαιτα. Επιπλέον, σε έρευνες, φάνηκε ότι οι αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες που περιέχονται στα μούρα έχουν λιποδιαλυτικές ιδιότητες, εμποδίζοντας τη δημιουργία νέων λιπωδών κυττάρων.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο αποτελεί εξαιρετική πηγή μονοακόρεστων («καλών») λιπαρών οξέων, τα οποία βοηθούν στο αδυνάτισμα. Σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Diabetes Care» τα άτομα που κατανάλωναν μονοακόρεστα λιπαρά κατάφεραν να χάσουν περισσότερο λίπος από την περιοχή της κοιλιάς.

Καυτερές πιπεριές

Καίνε, αλλά μην τις… φοβάστε. Οι πιπεριές μπορούν να μειώσουν την όρεξη, να διεγείρουν τη θερμογένεση και να αυξήσουν τον μεταβολικό ρυθμό. Σε κάθε περίπτωση, καταναλώστε τις με μέτρο γιατί μπορεί να σας «χτυπήσουν» στο στομάχι, αν είναι ευαίσθητο.

Αυγά

Τα αυγά, λόγω της υψηλής και καλής πρωτεΐνης τους, διατηρούν για ώρες το αίσθημα του κορεσμού. Έτσι, τρώγοντας 1 αβγό με τον κρόκο του ή 3-4 ασπράδια είτε στο πρωινό είτε σε κάποιο επόμενο γεύμα, θα νοιώσετε περισσότερο χορτασμένοι, θα αυξήσετε τις καύσεις σας και θα χάσετε πιο πολύ λίπος.

Ψάρια

Είναι πλούσια σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, η οποία αυξάνει τη θερμογένεση και ενισχύει τις καύσεις. Επίσης, αυξάνουν το σήμα της λεπτίνης στον εγκέφαλο η οποία προκαλεί την καύση λίπους και την μείωση της όρεξης. Τέλος, το λίπος των ψαριών περιέχει βιταμίνη D, η οποία είναι λιποτροπική.

Κανέλα

Ισχυρό αντιοξειδωτικό με αποδεδειγμένες ιδιότητες αναφορικά με τον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Βοηθά στη βραδύτερη απορρόφηση των σακχάρων της τροφής, και μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη, καθιστώντας έτσι ευκολότερο τον γλυκαιμικό έλεγχο.

Όσπρια

Είναι χαμηλά σε λιπαρά, πλούσια σε φυτικές ίνες, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και πολύ χαμηλά στον γλυκαιμικό δείκτη. Έχοντας μάλιστα υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, τα όσπρια δημιουργούν το τέλειο μεταβολικό περιβάλλον για την απελευθέρωση και μεταβολισμό λιπαρών οξέων.

 Ν.Γ.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger