Κράτησε το ένοχο μυστικό για σχεδόν 30 χρόνια και πλέον αποκάλυψε τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του πατέρα της σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει άλλα θύματα να μιλήσουν.

Η 47χρονη Sylvia Prescott από το Sunderland βασανιζόταν από τον πατέρα της Oliver Garside όταν ήταν έφηβη.

Αποκάλυψε το μυστικό μετά τον θάνατο της γιαγιάς της το 2012. Ήξερε πως είχε έρθει η στιγμή να πληρώσει για τις αμαρτίες του ο 68χρονος πατέρας της.

Ο Oliver Garside καταδικάστηκε σε 8ετή φυλάκιση τον περασμένο Μάιο και η Sylvia αισθάνεται πως ένα βάρος έχει φύγει από πάνω της.

«Φοβόμουν ότι δεν θα με πιστέψουν. Η κακοποίηση είχε συμβεί πριν από τόσα χρόνια και χρειάστηκε να βρω όση δύναμη είχα για να πάω στις αρχές.

Είμαι όμως τόσο χαρούμενη που το έκανα. Ο πατέρας μου ομολόγησε την ενοχή του και έτσι δεν χρειάστηκε να περάσω και την τραυματική εμπειρία μιας δίκης.

Η δικαιολογία που έδωσε ήταν ότι δεν είχε χρήματα για να πληρώσει μια πόρνη. Αηδίασα. Τι υπεράσπιση ήταν αυτή; Νιώθω τελικά ελεύθερη να ζήσω τη ζωή μου. Έπρεπε να το έχω κάνει νωρίτερα.

Στην αρχή δεν είχε να κάνει με σεξουαλική βία. Με άρπαζε από τα μαλλιά και απαιτούσε να καθαρίσω τα πατώματα και τα πιάτα. Τον φοβόμουν.

Οι γονείς μου είχαν χωρίσει όταν ήμουν ενός και ζούσα με τη γιαγιά μου μέχρι τα 11 μου χρόνια. Τότε ξαφνικά ήθελε να με πάρει και να ζήσω μαζί του.

Δεν φαντάστηκα πόσο χειρότερα θα είναι τα πράγματα μετά την πρώτη φορά που με κακοποίησε».


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger