«Φωτιά» έχουν πάρει πλέον τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες με αφορμή τα νέα μέτρα που πρέπει να περάσει η ελληνική κυβέρνηση.

Τις τελευταίες ώρες διακινούνται πληροφορίες περί στησίματος εκλογικών καλπών στα μέσα Ιουνίου. Μάλιστα, στο ενδεχόμενο αυτό αναφέρθηκε κι ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος εκτίμησε ότι εκλογές είναι πιθανόν να γίνουν στις 12 ή 19 Ιουνίου. «Είναι πολύ πιθανό να γίνουν τότε», είπε και συμπλήρωσε πως «ο πρωθυπουργός δεν μιλάει με κανέναν, έχει κλειστεί στον κόσμο του». Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Λεβέντης είχε δηλώσει ότι ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε εκλογές με διακύβευμα την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. «Έχει αποφασίσει να κάνει εκλογές με κάποια γκάλοπ που έχει στα οποία θα βάλει τον όρο ότι αυτός θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, ενώ οι άλλοι με τις αντιφάσεις και τις ανακολουθίες τους αποτελούν κίνδυνος» είχε πει χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες συζητούν το ενδεχόμενο να ζητήσει διευρυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Επί του παρόντος όμως η αντιπολίτευση έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να βάλουν την υπογραφή τους στα νέα μέτρα και να διευκολύνουν τον Αλέξη Τσίπρα.  Στο πλαίσιο αυτό, θεωρείται απίθανο τα μέτρα να περάσουν, οπότε ανοίγει ο δρόμος για πολιτικές εξελίξεις προκειμένου το λόγο να πάρει ο ελληνικός λαός…

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger