Η εικόνα καταστροφής που περιέγραψε η Κριστίν Λαγκάρντ στην περίπτωση που η Βρετανία βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν άρεσε διόλου στους Βρετανούς οι οποίοι φρόντισαν να βρουν όλες τις αμαρτίες της και να τις της χτυπήσουν.

1. Το Ευρώ
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρείται ότι έσωσε το ευρώ από την κατάρρευση από το 2009 μέχρι το 2012. Το Ταμείο κλήθηκε για να βοηθήσει στη διάσωση της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ελλάδας και της Ισπανίας. Ωστόσο η Λαγκάρντ που αντικατέστησε τον Ντομινίκ Στρος Καν το 2011 θεωρήθηκε ότι ξεπέρασε τα όρια της.

2. Ύποπτες συναλλαγές
Το Δεκέμβριο γαλλικό δικαστήριο απήγγειλε κατηγορίες στη Λαγκάρντ για την υπόθεση παράνομης πληρωμής στο επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί. Η υπόθεση πρέπει να εκδικαστεί ενώ το διαμέρισμά της στο Παρίσι έγινε στόχος επιδρομής από τους αστυνομικούς το 2013.

3 . Ο ελληνικός εφιάλτης

Το ΔΝΤ απέτυχε να λύσει την ελληνική κρίση παρά τα έξι χρόνια της εντατικής εμπλοκής. Είναι τώρα στα μαχαίρια με τη Γερμανία για την πρόταση να ξεγράψει κομμάτι του ελληνικού χρέους.

4. Αφορολόγητη αμοιβή
Η Λαγκάρντ έχει κατηγορήσει τους Έλληνες ότι δεν πληρώνουν τους φόρους τους την ίδια στιγμή που η ετήσια αμοιβή της τάξης των 400.000 ευρώ είναι αφορολόγητη.

5. Η φιλία της με τον Όζμπορν



Η επικεφαλής του ΔΝΤ και ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανία Τζορτζ Όζμπορν που τάσσεται υπέρ της παραμονής είναι στενοί φίλοι και δειπνούν συχνά μαζί. Αυτός είναι ο λόγος που παρουσιάζει εκείνη προσωπικά την έκθεση του ΔΝΤ για την βρετανική οικονομία. Συνήθως τέτοια δουλειά την αναλαμβάνουν άτομα που είναι πιο κάτω στην ιεραρχία.

6.  Η συμφωνία των παλιών φίλων

Τον περασμένο Μάρτιο ο Όζμπορν έπεισε το ΔΝΤ να αναβάλει την επιθεώρηση της βρετανικής οικονομίας μέχρι το Σεπτέμβρη ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα κατά την περίοδο των εκλογών.

7.  Η συμφωνία των παλιών φίλων 1
Ωστόσο η Έκθεση του ΔΝΤ για φέτος θα δημοσιοποιηθεί μία εβδομάδα πριν η Βρετανία ψηφίσει για το αν θα μείνει ή θα φύγει από την Ευρώπη. Με την εξαίρεση των ετών που γίνονται εκλογές η έκθεση δεν δημοσιοποιείται πριν από τον Ιούλιο από το 2008.

8. Διαφορετική οπτική
Ο Όζμπορν και το ΔΝΤ δεν έχουν πάντα την ίδια οπτική για την οικονομική πολιτική.

9.  Η λανθασμένη πρόβλεψη

Η προειδοποίηση για την οικονομία της Βρετανία αποδείχθηκε λάθος και η Γηραιά Αλβιόνα έχει η πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενη οικονομία μεταξύ των πλουσιοτέρων χωρών της G7 το 2014 και 2015.

10.  Η μη αξιόπιστη πρόβλεψη

Οι προβλέψεις του ΔΝΤ για τις επιπτώσεις του Brexit είναι από τις πιο ασαφείς που έγιναν ποτέ.

11.  Κατά των καταθετών

Το ΔΝΤ στηρίζει την επιβολή αρνητικών επιτοκίων που θα έπλητταν τις οικονομίες των απλών πολιτών.

12. Το μέλλον της Ευρώπης

Παρά τα πολλά προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη η Ευρώπη από το δημόσιο χρέος μέχρι το Προσφυγικό η Λαγκάρντ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ισχυρότερη παρά ποτέ.

Πηγή: DailyMail

Δημοσίευση σχολίου

Blogger