Τη στιγμή που ο Μπάρακ Ομπάμα, προσπαθεί να πείσει με απειλές τον βρετανικό λαό σχετικά με το επερχόμενο δημοψήφισμα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απαντάει με μία απροσδόκητη κίνηση, κάνοντας άνοιγμα στη Μεγάλη Βρετανία!

Πιο συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος χαρίζει οικόπεδα στην ανατολική έρημο της Ρωσίας, που απευθύνονται στον απογοητευμένο βρετανικό λαό, εφ ‘όσον βέβαια μπορούν να επιβιώσουν στο τσουχτερό κρύο και το άγονο τοπίο της Σιβηρίας για πέντε χρόνια.

Τα οικόπεδα, τα οποία είναι 2,5 στρεμμάτα σε μέγεθος, βρίσκονται σε μια τεράστια περιοχή που εκτείνεται από τον Αρκτικό Κύκλο με τα κινεζικά σύνορα, όπου οι θερμοκρασίες το χειμώνα μπορεί να πέσουν στο ανατριχιαστικό νούμερο των -47 βαθμών Κελσίου, ενώ η πυκνότητα του πληθυσμού σήμερα ανέρχεται σε τρία άτομα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.


Αλλά δεν είναι όλα τόσο άσχημα. Η Άπω Ανατολή της Ρωσίας φημίζεται για την εκπληκτική φυσική ομορφιά της, με εκατοντάδες χιλιόμετρα από λόφους, πεδιάδες, γρασίδι και μεγάλες οροσειρές. Είναι γνωστή ως η γη όπου ο πάγος συναντά τη φωτιά, δίνοντας τη δυνατότητα στους εποίκους για πολλές δραστηριότητες.

Τα καλοκαίρια είναι επίσης μεγάλα και ζεστά, με τις θερμοκρασίες των 25 βαθμών να παρέχουν το ιδανικό κλίμα μέσα στο οποίο μπορούν να εξερευνηθούν τα συγκλονιστικά τοπία της περιοχής.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει εγκρίνει τα φυλλάδια πωλήσεων, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον πληθυσμό και την οικονομία μίας σημαντικά υπανάπτυκτης περιοχής, βρίσκοντας πάτημα στους δυσαρεστημένους Βρετανούς πολίτες, οι οποίοι πλήττονται από τις χαοτικές τιμές των ενοικίων και όχι μόνο. Ο υπουργός Ανάπτυξης της Άπω Ανατολής της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκαλούσκα, είπε πως υπάρχει ήδη ενδιαφέρον, καθώς έχει δεχτεί σημαντικό αριθμό αιτήσεων.

Ο Πούτιν ψάχνει για 300 άτομα που θα καταλάβουν την ακατοίκητη περιοχή, η οποία θα μπορούσε να προσφέρει ένα νέο ξεκίνημα για εκείνους που είναι απογοητευμένοι με τη ζωή στη Βρετανία, ανοίγοντας έτσι τη ρωσική πόρτα διάπλατα σε περίπτωση ενός ενδεχόμενου Brexit.

Φυσικά ο Ρώσος πρόεδρος δεν υπόσχεται μία ζωή γεμάτη χλιδή. Υπογράμμισε ότι θα παρέχει «την ελάχιστη υποδομή» της περιοχής, ενώ περιγράφοντας τη δομή του έργου, όσοι είναι πρόθυμοι να κάνουν το ταξίδι των 5000 μιλίων θα ανταμειφθούν με σπίτι έκτασης όσης ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου, στο οποίο θα πρέπει να ξεκινήσουν ένα αγρόκτημα ή κάποια επιχείρηση.

Η μόνη παγίδα του όλου εγχειρήματος είναι ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να παραμείνουν για πέντε χρόνια πριν πάρουν οριστικά την ιδιοκτησία του νέου σπιτιού τους. Σε αυτό το στάδιο, όσοι τα καταφέρουν θα πάρουν τη ρωσική υπηκοότητα και τη δύναμη να συνεχίσουν να ζουν στην περιοχή ή να πουλήσουν την περιουσία τους.

Ωστόσο όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το εγχείρημα του Πούτιν αποσκοπεί στην έναρξη σχέσεων με την Μεγάλη Βρετανία, σε περίπτωση που αποφασιστεί τελικά να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μία προσπάθεια απόκτησης ενός πανίσχυρου συμμάχου.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger