Με φίδια και σκορπιούς στα χέρια, με τα οποία "συμβιώνουν", μπήκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας πρόσφυγες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό του Κουτσόχερου.

Στο δημοτικό συμβούλιο παρενέβησαν αλληλέγγυοι και φορείς, περιγράφοντας τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό, όπου η υγειονομική περίθαλψη είναι ανύπαρκτη και τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και ουρολοιμώξεων δεκάδες. Οι αλληλέγγυοι ζήτησαν την κατάτμηση του στρατοπέδου, το κλείσιμο του καταυλισμού και τη μεταφορά των προσφύγων στη Λάρισα. Υποστήριξαν πως πρόκειται για ένα χώρο εξόντωσης του ανθρώπου, καθώς επικρατούν «Νταχάου και Μακρονήσου».

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Λαρισαίων είχε ανακοινώσει το σχεδιασμό οικίσκων στο χώρο του στρατοπέδου, για την βελτίωση των συνθηκών στο Κουτσόχερο, καθώς και παρεμβάσεις στο αστικό ΚΤΕΛ για την εξυπηρέτηση των προσφύγων με δρομολόγια από και προς τη δομή φιλοξενίας.



Στη συνεδρίαση παρεμβάσεις έκαναν εκπρόσωποι του Κοινωνικού Ιατρείου, ένας Αφγανός πρόσφυγας, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, η Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες και Μετανάστες καθώς και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών, με εκπροσώπους των φορέων να προτείνουν μετεγκατάσταση των προσφύγων στο Αισθητικό Άλσος καθώς και μέριμνα για τη μόρφωση των εκατοντάδων παιδιών του καταυλισμού.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger