Απίστευτα τα νέα από τη νυχτερινή ζωή. Πολλά έχουν ακουστεί στο παρελθόν για επικίνδυνα ναρκωτικά, αλλά να ακούσουμε ότι η σοκολάτα έχει γίνει τόσο δημοφιλής ως ψυχότροπη ουσία δεν το περιμέναμε.

Η σοκολάτα λοιπόν έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στα Glubs.
Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στo Ozy, η χρήση σοκολάτας ως ψυχότροπο ναρκωτικό έχει γίνει η νούμερο ένα επιλογή των clubbers στο Βερολίνο σε πάρτι όπως τα «Lucid» (τα διοργανώνουν οι Alchemy Eros) αλλά και σε club parties (κυρίως αυτά που γίνονται το πρωί και όχι το βράδυ) και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Το Indy 100 του Independent αναφέρει πως η σοκολάτα καταναλώνεται σε αυτά τα πάρτι σε κάθε μορφή και κυρίως σε σκόνη που σνιφάρεται, αλλά και ως ρόφημα, ακόμα και σε χάπια με καθαρό κακάο και πως η κατανάλωση τους αυξάνει τις ενδορφίνες ενώ το μαγνήσιο που περιέχει η σοκολάτα λειτουργεί ως φυσικό μυοχαλαρωτικό, ενώ οι χρήστες δηλώνουν πως τους κάνει να απολαμβάνουν καλύτερα τη μουσική και τους δημιουργεί ευφορία.

Παράλληλα το άρθρο τονίζει πως πρόσφατη επιστημονική έρευνα του American Journal of Clinical Nutrition, δείχνει πως η σοκολάτα περιέχει και φλαβανόλες που αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος και τις νοητικές λειτουργίες. Πάντως μπορεί η κατανάλωση κακάο να μην προκαλεί παραισθήσεις (όπως άλλα ναρκωτικά) αλλά τελικά μπορεί να μην είναι και τόσο αθώα, αφού άλλες έρευνες (όπως μία έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2012 και εμφάνιζε συγκρίσεις ανάμεσα στους παχύσαρκους και τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών) έχουν δείξει πως η σοκολάτα μπορεί να είναι πολύ εθιστική σε τέτοιο βαθμό που την συγκρίνουν με το όπιο.
Τέλος το indy 100 επισημαίνει πως ήδη κυκλοφορούν στην αγορά συσκευές για να σνιφάρεις σοκολάτα όπως αυτή που δημιούργησε ο σοκολατοποιός Dominique Persoone και η οποία πωλείται έναντι 50 δολαρίων.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger