"Τα αξιώματα είναι μέσα υπηρέτησης του λαού. Η καρδιά και το μυαλό πρέπει να εργάζονται για να υπηρετούν το έθνος ανεξάρτητα αν είσαι δήμαρχος, υπουργός, πρωθυπουργός ή πρόεδρος" δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, λίγο πριν την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου. 

Με αφορμή την δήλωση του τούρκου ηγέτη, φούντωσαν οι φήμες που ήθελαν παραίτηση του Αχμέτ Νταβούτογλου, ύστερα από διαμάχη των δυο ισχυρών αντρών, με αφορμή την εισβολή στην Συρία και τις απαιτήσεις στο Αιγαίο.

Μάλιστα, συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του ΑΚΡ για σήμερα το πρωί, προμηνύοντας ραγδαίες εξελίξεις.

"Αγκάθι" μεταξύ των δύο αντρών φαίνεται πως είναι η επιθυμία του Ταγίπ Ερντογάν, για εισβολή στην Συρία, κάτι που ο Αχμέτ Νταβούτογλου θεωρεί μοιραίο λάθος, καθώς αυτομάτως θα τους απομακρύνει από την Ε.Ε.

Μέλος του κόμματος. δήλωσε ότι είναι πιθανή η αποχώρηση του τούρκου πρωθυπουργού, καθώς «ο Νταβούτογλου εμφανίζεται να έχει ένα αληθινό ενδιαφέρον για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ. Πιστεύει ότι αυτό συνάδει με τα συμφέροντα ασφαλείας της Τουρκίας. Δεν πιστεύουμε ότι ο Ερντογάν είναι το ίδιο ένθερμος για αυτό».

Ο Νταβούτογλου λοιπόν, είναι πολύ "μαλακός" για τις επιθυμίες του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επιθυμεί εισβολή στην Συρία "εδώ και τώρα".

Για την κατάσταση στην Συρία μίλησε χτες και η υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία άφησε να εννοηθεί πως η Τουρκία ετοιμάζει εισβολή: "Kάναμε ότι ήταν δυνατόν για να λύσουμε τις διαφορές με την Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να βρούμε λύσεις και συμβιβασμούς. Αλλά δυστυχώς όλα εξαρτώνται από την τωρινή τουρκική ηγεσία. Φαίνεται ότι θέλουν να αναβιώσουν την ισχύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Όλα τα στοιχεία της τωρινής τουρκικής πολιτικής αυτό δείχνουν. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία τελείωσε και όλοι γνωρίζουμε το πως".

Η τελική απόφαση του Ερντογάν, θα γίνει γνωστή κατά την διάρκεια της ημέας και μετά την λήξη της συνεδρίασης, από την οποία θα κριθούν οι επόμενες κινήσεις της Τουρκίας, με ή χωρίς τον Αχμέτ Νταβούτογλου. 


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger