Πριν λίγα χρόνια θα μας φαινόταν ουτοπικό να έχουμε πάνω από 20 πτήσεις προς ευρωπαϊκούς προορισμούς από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Πλέον, είναι φυσιολογικό έως και δεδομένο!

Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ρωσία, Δανία, Αυστρία, Ολλανδία, Νορβηγία, Τσεχία, Πολωνία, Ισραήλ και Σλοβακία είναι οι χώρες με τις οποίες αναμένεται να υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση με την πόλη μας για το φετινό Καλοκαίρι. Μην ξεχνάμε, βεβαίως, και τη Θεσσαλονίκη όπου υπάρχει απευθείας πτήση καθ” όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Έτσι, το κρατικό αεροδρόμιο «Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» θα δέχεται ταξιδιώτες από πολλές χώρες της Ευρώπης, δίνοντας παράλληλα και στους κατοίκους της Καλαμάτας τη δυνατότητα να επισκεφθούν πολλές χώρες του εξωτερικού.

Οι αεροπορικές εταιρίες που έχουν συμφωνήσει για την ανταπόκρισή τους με τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα είναι πολλές και οι προορισμοί ποικίλοι. Όσο για τις τιμές, είναι αρκετά ελκυστικές, ιδιαίτερα για τους κοντινότερους προορισμούς. Μέχρι στιγμής, έχουμε καταγράψει τις πτήσεις των εταιριών που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, με μερικές από αυτές να μην είναι ακόμη επιβεβαιωμένες.

Τις περισσότερες πτήσεις θα πραγματοποιήσει η Aegean Air, ενώ μεγάλες εταιρίες όπως οι Easy Jet, British Airways και Thomas Cook θα συνεχίσουν να προσγειώνονται στην πόλης μας. Η Astra Airlines συνεχίζει τις μόνιμες πτήσεις της από και προς την Θεσσαλονίκη.

Παρακάτω παρουσιάζουμε έναν πίνακα με τους προορισμούς και κάποιες ενδεικτικές τιμές των πτήσεων (ανά δρομολόγιο), από στοιχεία που βρήκαμε στις ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιριών. Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με την ημερομηνία (παρακάτω σημειώνονται οι χαμηλότερες που βρέθηκαν στις αναζητήσεις στο internet).

kalamatain.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger