Είναι τόσο τεταμένο το κλίμα στο Eurogroup που κάποιοι στην Αθήνα δεν αποκλείουν να ξημερώσουν εκλογές!

Ακόμη και ο φίλος της Ελλάδας Γιουνκέρ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τις συνομιλίες εξαιτίας του Ταμείου Αλληλεγγύης που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός. Στο μεταξύ η Γερμανία δεν θέλει να ακούει για το κούρεμα του χρέους-για την ακρίβεια ούτε συζήτηση περί αυτού. Απόψε οι Πολ Τόμσεν και Βόλφαγκανγκ Σόιμπλε θα είναι οι πρωταγωνιστές. Η ελληνική πλευρά από την άλλη είναι αποφασισμένη να μην κάνει πίσω και σε περίπτωση που ο Τσακαλώτος επιστρέψει με άδεια χέρια για το χρέος είναι πολύ πιθανή η προσφυγή στις κάλπες.

Γι΄αυτό και ο Πάνος Καμμένος από τη Σύρο έσπευσε να διαχωρίσει την θέση του υποστηρίζοντας πως η αύξηση στον του ΦΠΑ στα νησιά αποτελεί μία πράξη εγκληματική και αντισυνταγματική.

Την πρόβλεψη πως “οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα περάσουν όλη τη νύχτα μαζί”, έκανε ο υπουργός οικονομικών της Σλοβακίας, Πέτερ Καζιμίρ προσερχόμενος σήμερα στο Eurogroup.
“Κάποια θέματα παραμένουν ανοιχτά και δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση. Θα επικεντρωθούμε στην εκταμίευση, στη συμφωνία για το ύψος της δόσης και θα θέλαμε να ολοκληρώσουμε τη αξιολόγηση. Αυτά είναι τα κρίσιμα θέματα για εμάς”, είπε ο Σλοβάκος υπουργός. Άφησε τέλος ανοιχτό το πότε θα εισέλθει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα με τη φράση “μπορεί να περιμένει”, και παρομοίως τοποθετήθηκε και για το χρέος.
Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Μισέλ Σαπέν τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται να αναπνεύσει, χρειάζεται βεβαιότητες, και “μία συμφωνία που θα εκφράσει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, η οποία πέρασε πρόσφατα πολύ σκληρά μέτρα” .
“Η Γαλλία είχε πάντα συνδετικό ρόλο μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου”, είπε χαρακτηριστικά. Δήλωσε τέλος ότι υποστηρίζει μια λεπτομερή περιγραφή της λύσης για το χρέος και μια ελπίζει σε απόφαση για εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα.
Μιλάμε για θρίλερ με άγνωστο ξημέρωμα…

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger