Άγριο ξύλο μεταξύ αριστερών

Το φαινόμενο του φασισμού και της βίας στην πολιτική ζωή που εξέθρεψε τα τελευταία χρόνια ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ με την "κάλυψη" εκδηλώσεων βίας από το πλιάτσικο των πόλεων το 2008 ως τις επιθέσεις απέναντι σε πολιτικούς του αντιπάλους,  αντιμετωπίζει τώρα ο ίδιος ως "μνημονιακή κυβέρνηση" 

Θλιβερά πράγματα...

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής που ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί σύμφωνα με το πρόγραμμα θα μιλούσαν  ο υφυπουργός Οικονομίας Αλ. Χαρίτσης και ο γραμματέας της ΚΕ Π. Ρήγας.
Το γεγονός ωστόσο βρήκε αντίθετη την αριστερή συλλογικότητα πολιτών της «Ανοιχτής Συνέλευσης κατοίκων Αγ. Παρασκευής» που με "τσαμπουκά" επιχείρησε και κατάφερε να εμποδίσει την εκδήλωση.
Αυτό είχε σαν συνέπεια να έρθουν στα χέρια με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που θέλησαν να περιφρουρήσουν την κομματική εκδήλωση αλλά δεν τα κατάφεραν και μάλιστα μέλη του κυβερνητικού κόμματος αποχώρησαν τραυματισμένα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται τα εξής

« Η σημερινή βίαιη παρεμπόδιση της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Παρασκευής, από μια μικρή ομάδα τραμπούκων, που είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό μελών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του, είναι μια αήθης, αντιπολιτική και αντιδημοκρατική ενέργεια την οποία οφείλει να καταδικάσει κάθε δημοκρατικός πολίτης και κάθε συλλογικότητα. Οι αντισυγκεντρώσεις, οι τραμπουκισμοί και η βίαια διάλυση δημόσιων εκδηλώσεων πολιτικών κομμάτων παραπέμπουν σε εποχές όπου οργίαζε το παρακράτος, και σε ακροδεξιές ιδεολογίες.

Να είναι σίγουροι ότι δεν θα τους περάσει.

Οι νεο-ΕΚΟΦίτικες πρακτικές ελαχίστων, κρυμμένων στο σκοτάδι της ανωνυμίας και απομονωμένων από κάθε μαζικό κίνημα, θα πέσουν στο κενό. Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης δεν φοβούνται, δεν τρομοκρατούνται. Ήταν και θα παραμείνουν δίπλα στον λαό, μέσα στην κοινωνία, θα αφουγκράζονται τις έγνοιες της και τα προβλήματά της, θα αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή για τους πιο αδύναμους, δημοσίως και στο φως της μέρας, συνεπείς με την παράδοση της Αριστεράς».

Από την άλλη πλευρά αναρτήθηκε στο indymedia το εξής κείμενο από την Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων Αγ. Παρασκευής:

«Στην πολιτικη μας επιλογη να υπερασπιστουμε τους δημοσιους χωρους μας, οπως κανουμε στα τοσα χρονια της δημοσιας παρουσιας μας και λογου μας στις γειτονιες, με συλλογικες και οριζοντιες διαδικασιες, η κυβερνητικη περιφρουρηση επιχειρησε να μας απωθησει με μπουνιες και καφεδες. Τετοιες λογικες δεν ειναι αποδεκτες και δεν προκειται να περασουν στη γειτονια μας. Θα ειμαστε παντα παροντες, υπερασπιζομενοι τους αγωνες μας και τις κοινοτητες μας απεναντι σε αυτους που υποτιμουν τις ζωες μας. Η συγκεντρωση μας συνεχιζεται κανονικα, η προσβαση σε οποιον θελει να ερθει ειναι παραπανω απο εφικτη. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ Ανοιχτη Συνελευση Κατοικων Αγιας Παρασκευης.»
loading...

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger