Σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του ανεμοστρόβιλος που έπληξε το απόγευμα τον οικισμό της Γενισέας στο Δήμο Αβδήρων.


Για μερικά λεπτά οι κάτοικοι στο νοτιοδυτικό τμήμα του οικισμού άκουσαν ένα εκκωφαντικό θόρυβο και είδαν να ξηλώνονται στέγες σε δεκάδες κατοικίες, να πέφτουν τοίχοι και περιφράξεις, να καταστρέφονται μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες. Ο ανεμοστρόβιλος που συνοδεύτηκε μεχαλάζι «σήκωσε» σε αρκετές περιπτώσεις ολόκληρες σκεπές με αποτέλεσμα να βρεθούν σπίτια στο έλεος της κακοκαιρίας.


Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν για δεκάδες μέτρα, το ρεύμα κόπηκε λόγω κλαδιών που έπεσαν στα δίκτυα της ΔΕΗ, ενώ αντικείμενα και κεραμίδια στροβιλίστηκαν για όση ώρα διήρκεσε ο ανεμοστρόβιλος. 



Παράλληλα, από το χαλάζι, υπέστησαν ζημιές οι καλλιέργειες, σε πολύ μεγαλύτερη έκταση.



Ξερίζωσε τα κυπαρίσσια και κατέστρεψε σχεδόν όλους τους τάφους !

DSC_0125JPGH μεγαλύτερη καταστροφή σημειώθηκε στα Νεκροταφεία του χωριού. Εκεί ο ανεμοστρόβιλος ξήλωσε όλα τα ογκώδη κυπαρίσσια και κατέστρεψε πάνω από το 70% των τάφων. Οι εικόνες είναι πράγματι απίστευτες από την εικόνα που αντίκρισαν οι κάτοικοι μετά την μπόρα !


Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Γιώργος Τσιτιρίδης, η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη ενώ κάποιες οικογένειες έχουν κυριολεκτικά καταστραφεί. Άμεσα ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης, ο Αντιπεριφερειάρχης και η Πολιτική Προστασία, για τις μεγάλες ζημιές που έχουν σημειωθεί ενώ από την επομένη αναμένεται να ξεκινήσει η καταγραφή τους.

xanthi2.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger