Αποχώρησε σήμερα, με αιχμές, μετά από 41 χρόνια υπηρεσίας, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου,Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας συνάντησής της με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η κ. Κουτζαμάνη έκανε λόγο για φαινόμενα που εκδηλώνονται το τελευταίο διάστημα και πλήττουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και το κύρος της.
Σημειώνεται, ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αποχωρεί σήμερα, λόγω συμπλήρωσης του ανωτάτου προβλεπομένου ορίου ηλικίας.
Συγκεκριμένα, η κ. Κουτζαμάνη ανέφερε πως αισθάνεται την ανάγκη να επισημάνει ότι θλίβεται γιατί«παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα προσπάθειες που πλήττουν τη θεσμική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και το κύρος αυτής». Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, τόνισε ότι «οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν την αποκλειστική ευθύνη να κρατούν τη Δικαιοσύνη ανεξάρτητη και ελεύθερη και να αποκρούουν τις προσπάθειες αυτές και θα τις αποκρούουν ευχερώς εάν έχουν κάνει βίωμά τους την απονομή του δικαίου και εάν έχουν ταυτίσει την ψυχή τους και το είναι τους με την ανεξαρτησία τους ως δικαστικών λειτουργών».
Επίσης, ευχαρίστησε το σύνολο του Τύπου, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, για την αντικειμενική κάλυψη των θεμάτων της Δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι δυστυχώς υπήρξαν -ευτυχώς λίγα- δημοσιεύματα, τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στην αλήθεια και «θίγουν την τιμή και υπόληψη των δικαστικών λειτουργών, στους οποίους αναφέρονται».
«Προτίμησα, καθόσον με αφορούσαν τέτοια δημοσιεύματα, ευτυχώς ελάχιστα, να μη απαντήσω σε αυτά, ούτε να στείλω εξώδικα, ούτε να υποβάλλω μηνύσεις, αλλά να σιωπήσω για να προστατεύσω το κύρος μου ως εισαγγελικού λειτουργού, διότι πιστεύω ότι το κύρος του δικαστικού λειτουργού δεν κατοχυρώνεται με μηνύσεις ή εξώδικα ή διαψεύσεις, αλλά κατακτιέται από την προσωπική στάση και πολιτεία του καθενός και δεν χαρίζεται ως δώρο από την κατοχή μίας δημόσιας θέσης», είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger