Οι δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά ανακάλυψαν και κατέστρεψαν ένα δίκτυο από τούνελ που είχε δημιουργήσει το Ισλαμικό Κράτος στα χωριά Μουφτί και Βαρντάκ, ανατολικά της Μοσούλης, στο βορειοδυτικό Ιράκ, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι τζιχαντιστές ως καταφύγια για να αποφεύγουν τις αεροπορικές επιδρομές του Διεθνούς Συνασπισμού.

Οι δυνάμεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος υπέστησαν βαριά ήττα από τους Πεσμεργκά την προηγούμενη εβδομάδα στο μέτωπο του Χαζίρ.

Οι Κούρδοι απελευθέρωσαν στη συνέχεια εννέα χωριά και στα δύο βρήκαν ένα δίκτυο από τούνελ, στα οποία μέσα κρύβονταν κάποιοι τζιχαντιστές.

Σε βίντεο που ανάρτησε το κουρδικό BasNews βλέπουμε έναν τζιχαντιστή να «ξεμυτίζει» από το τούνελ και στη συνέχεια να απευθύνεται στους συμμαχητές του, οι οποίοι συνεχίζουν να κρύβονται στο εσωτερικό του, προσπαθώντας να τους πείσει να παραδοθούν.

Οι Πεσμεργκά επιβεβαίωσαν τη σύλληψη των τζιχαντιστών που βρίσκονταν στα τούνελ και παραδόθηκαν, ενώ όσοι αρνήθηκαν να ρίξουν τα όπλα τους σκοτώθηκαν από τους Κούρδους μέσα στις υπόγειες κρυψώνες τους.

Οι Πεσμεργκά επίσης ανακοίνωσαν ότι βρήκαν μέσα στα τούνελ μεγάλες ποσότητες από παραισθησιογόνα χάπια, τα οποία προφανώς και έκαναν χρήση οι τζιχαντιστές για να γίνονται «υπερήρωες».

Στο βίντεο θα δείτε τους Κούρδους με έναν εκσκαφέα να έχουν ανοίξει μια μεγάλη τρύπα πάνω από τα τούνελ των τζιχαντιστών.

Κούρδοι στρατιώτες έχουν συγκεντρωθεί γύρω από την τρύπα και περιμένουν τον τζιχαντιστή να πείσει τους δικούς του να παραδοθούν.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger