«Οι Αλβανοί του νότιου σλαβικού κράτους των Σκοπίων,  θα εξεγερθούν και θα προσπαθήσουν να καταλάβουν ένα μεγάλο μέρος του κρατιδίου. Στην συνέχεια η Αλβανία θα διευρύνει την επικράτειά της στο Κοσσυφοπέδιο και το αλβανικό όνειρο θα πραγματοποιηθεί», γράφει η Lajmi.net και συνεχίζει:


Η ασθενής δυτική επιρροή στα Βαλκάνια θα δώσει το έναυσμα για ένα νέο κύμα συγκρούσεων που θα προκύψουν από τις μετατοπίσεις των υπαρχόντων συνόρων. Νέα κύματα προσφύγων, όπως εκείνα της δεκαετίας του ’90 θα παρουσιασθούν πάλι στα Βαλκάνια.



Αυτό τονίζει στο βιβλίο του ο Τίμοτι Λες, πρώην επικεφαλής της βρετανικής πρεσβείας στη Μπάνια Λούκα και διευθυντής του οργανισμού «Νιου Γιούροπ» που ασχολείται με την αξιολόγηση των κινδύνων στη νοτιοανατολική Ευρώπη.



Ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι το χάος θα δημιουργηθεί με την απόσχιση της ‘Σερβικής Δημοκρατίας’ της Βοσνίας και με δημοψήφισμα θα ενωθεί με τη Σερβία.



Σύμφωνα με τον ίδιο, όλο αυτό το σενάριο θα δώσει την ευκαιρία στη Ρωσία να εισέλθει στην περιοχή, αφού βλέπει την αποδυνάμωση της επιρροής της Δύσης,  στα Δυτικά Βαλκάνια.



Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τον Τίμοτι Λες θα ενθαρρύνει το φαινόμενο του ντόμινο. Οι Κροάτες από τη Βοσνία θα προσπαθήσουν να ενταχθούν στην Κροατία που θα βοηθήσει σε αυτό με κάθε τρόπο.



Οι Αλβανοί των Σκοπίων θα εξεγερθούν και θα προσπαθήσουν να καταλάβουν μεγάλο μέρος της χώρας. Στη συνέχεια η Αλβανία θα διευρύνει την επικράτειά της στο Κοσσυφοπέδιο και το αλβανικό όνειρο θα πραγματοποιηθεί.



Σύμφωνα με την υποτιθέμενη αυτή εξέλιξη, ο φιλοσερβικός πληθυσμός του Μαυροβουνίου θα ζητήσει ένωση με τη Σερβία.



Σε όλα αυτά,  για τμήματα εδαφών θα ‘τρέξουν’ η Ελλάδα και η Βουλγαρία,  σε ό, τι θα έχει απομείνει από το σλαβικό κρατίδιο των Σκοπίων, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.



--
The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger