Managers, δικηγόροι, οδοντίατροι … μπορείτε να προσθέσετε με ασφάλεια τους ζητιάνους στην λίστα με τα πιο επικερδή επαγγέλματα. Έχουν περάσει δύο ημέρες από τότε που η ιστορία αυτού του ηλικιωμένου Κινέζου εμφανίστηκε και εξακολουθούν να υπάρχουν σαγόνια που πέφτουν σε όλο το Διαδίκτυο.



Κάθε μήνα, ο απίθανος αυτός επιχειρηματίας μαζεύει στοίβες από μετρητά στο τοπικό ταχυδρομείο, έως και 10.000 γιεν (περίπου 1500 ευρώ) σε μικρά χαρτονομίσματα, και αυτό είναι σε μια κανονική ημέρα. Στις διακοπές, όταν οι άνθρωποι αισθάνονται πιο γενναιόδωροι, οι καταθέσεις τους είναι διπλάσιες. Ο τεράστιος όγκος των χρημάτων είναι τόσο μεγάλος, που πληρώνει δύο εργαζόμενους του ταχυδρομείου για να τον βοηθήσουν να μετρήσει και να οργανώσει τον σωρό.

chinese beggar

Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό του – η χρυσή επιχειρηματική ιδέα του; Η ιστορία δεν θα είχε πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις, αν δεν ήταν για το γεγονός ότι ο ίδιος τα κάνει όλα αυτά ζητώντας από τους ξένους για κάποια χρήματα. Ναι, αυτό είναι όλο. Δεν πήγε σε κανένα φανταχτερό κολέγιο, απλά ζητάει από τους ανθρώπους χρήματα.



Μην αφήνετε την ενδυμασία του συγκεκριμένου επιχειρηματία του να σας ξεγελάσει στο να πιστέψετε ότι ο τύπος είναι άστεγος. Χάρη στην κερδοφόρα καριέρα του, είναι σε θέση να παρέχει για την οικογένειά του αρκετά καλά. Κατάφερε να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα για να χτίσει ένα σπίτι δύο ορόφων για τον εαυτό του και να στείλει τα παιδιά του στο κολέγιο (υποθέτω δεν θέλει τα παιδιά του να συνεχίσουν στην οικογενειακή επιχείρηση), σκεφτείτε την επόμενη φορά που θα πληρώσετε το ενοίκιο σας, ότι υπάρχει ένας άνθρωπος στο Πεκίνο που ικετεύει για χρήματα και είναι ιδιοκτήτης σπιτιού.

chinese beggar

Αυτός είναι είτε ο πιο αποφασισμένος άνθρωπος στον πλανήτη ή το αλκοόλ και τα ναρκωτικά δεν έχουν ακόμη κάνει την εμφάνιση τους στην Κίνα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο τύπος στο μετρό που μυρίζει πάντα σαν κάτουρο και μπύρα βγάζει τόσα χρήματα, αλλά ακόμα κι αν το έκανε, δεν νομίζω ότι θα τα επένδυε σε real-estate.


Πηγή / Copyright: dailyliked.net
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: emagazine.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger