Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες λόγω των μεγάλων ΝΑΤΟικών ασκήσεων «Anakonda-16» και «Baltops-2016» που στόχο έχουν το Καλίνινγκραντ.

O πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, προχώρησε σε διάγγελμα προς τον λαό του ανακοινώνoτας την ετοιμότητα της χώρας του να πολεμήσει στο πλευρό της Ρωσίας εναντίον του ΝΑΤΟ ενώ αποκάλυψε την μεταστάθμευση ρωσικών στρατιωτικών μονάδων στη χώρα του!


Αναλυτικά το διάγγελμα έχει ως εξής:

«Οι Ρώσοι συχνά λένε ότι στα σύνορα της Ρωσίας το ΝΑΤΟ αναπτύσσει νέες δυνάμεις. Πρέπει να τονιστεί ότι πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι τα σύνορα μας, τα κοινά μας σύνορα, τα σύνορα της Λευκορωσίας στα οποία αναπτύσσονται οι νατοϊκές δυνάμεις».

«Το βλέπουμε και λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα χωρίς φασαρία».

«Η Ρωσική ηγεσία αντιδρά με ένα δίκαιο τρόπο. Έχουμε κοινή άμυνα γεγονός που ενισχύει την ασφάλεια των χωρών μας, της κοινής μας πατρίδας, της Λευκορωσίας και της Ρωσίας».

«Οι δυνάμεις της Λευκορωσίας βρίσκονται στην «καρδιά» αυτής της κοινής στρατιωτικής δύναμης’.

«Αν υπάρξει σύγκρουση τότε εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα μπούμε στη μάχη και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες θα αναπτυχθούν εδώ».

«Δεν προσπαθούμε να κρύψουμε αυτό το γεγονός από τους συναδέλφους μας στη Δύση, συνεργάτες ή ανταγωνιστές».

«Γνωρίζουν τις συμφωνίες μας με τη Ρωσία».

«Τα λέω για να ξεκαθαρίσω τη στάση μου στην ΚΑΚ».

«Η Λευκορωσία είναι πρωτοπόρος της διαδικασίας ενοποίησης του μετασοβιετικού χώρου».

«Ήμασταν πάντα υπέρ μιας αληθινής επαναπροσέγγισης των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών».

«Αν ακολουθήσουμε διαφορετικές αρχές λόγω συγκεκριμένων φιλοδοξιών εκ μέρους συγκεκριμένων χωρών και ηγετών συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων, δεν θα υπάρξει ποτέ συνεργασία μεταξύ των Δημοκρατιών και θα υπάρξουν συγκρούσεις μεταξύ μας όπως σε Ουκρανία και σε άλλες περιοχές των ΚΑΚ, ο θεός είναι κατά των πολέμων».

«Τα πάντα είναι στα χέρια μας. Δεν υπάρχει λόγος να πούμε ψέματα στα έθνη μας. Αν θέλουμε να είμαστε μαζί, θα είμαστε πάντα μαζί».

Στην Πολωνία έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 30.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ καθώς και βαρύ πυροβολικό, μαχητικά και πολεμικά πλοία,από 24 χώρες-μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Πρόκειται για την άσκηση με την κωδική ονομασία Anakonda-16, η οποία αφορά τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στρατευμάτων στην περιοχή μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου 
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι στην Πολωνία βρίσκονται ήδη 1.000 Βρετανοί στρατιώτες και πάνω από 14.000 Αμερικανοί.

Το κρυφό στρατιωτικό δόγμα της Γερμανίας

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στις 6 Ιουνίου στη Deutsche Wirtschafts Nachrichten, ή DWN, η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, έχοντας στα χέρια της προσχέδιο έκθεσης όπου δηλώνει τη Ρωσία ως εχθρό του έθνους!

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν προφανώς μελετήσει σε βάθος το χαρτί. Πριν από τη δημοσίευσή του, ένα σκληρό σημείωμα διαμαρτυρίας απεστάλη στο Βερολίνο.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, Αλεξέι Πουσκόφ, ανάρτησε στο Twitter το μήνυμα: 

«Η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης δηλώνοντας τη Ρωσία ως εχθρό, δείχνει υποταγή της Μέρκελ στην κυβέρνηση Ομπάμα.»

Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν, τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι οι εμπλεκόμενες χώρες ακροβατούν σε τεντωμένο σκοινί.



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger