Η γλυκούλα δικαστίνα


Λένε ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή, αν και μάλλον θα έπρεπε να είναι μουγκή!

Δικαστίνα από το Νέο Μεξικό είπε λοιπόν σε 18χρονο διαρρήκτη ότι θα γίνει «το π...άκι κάποιου» στη φυλακή και θα τον βιάζουν ολημερίς και ολονυχτίς, γιατί έτσι είναι η δικαιοσύνη, βαριά σαν… πέλεκυς!

Το λες κακό, το λες αποτρόπαιο, το λες και αχαρακτήριστο, αν και το γεγονός παραμένει ότι η δικαστής Christina Argyres δεν μάσησε τα λόγια της, παραδεχόμενη άθελά της, την ανατριχιαστική αλήθεια του σωφρονιστικού συστήματος.


Ο φουκαριαράκος ο 18χρονος, Isaiah Gay, (καμιά σχέση με πράγματα και καταστάσεις το επίθετό του) καταδικάστηκε για διάρρηξη, συμπαρασύροντας τη μήνη της δικαστίνας, που του έδωσε μια καλή περιγραφή της ζωής του για τα επόμενα χρονάκια.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της δίκης, η καλοσυνάτη δημόσια λειτουργός, αφού άκουσε την ομολογία του πιτσιρικά «έκανα ό,τι έκανα γιατί ήμουν παρορμητικός … ήμουν νέος και ανόητος», δεν συγκινήθηκε και του αντιγύρισε κομματάκι χοντροκομμένα: «Ξέρεις τι θα συμβεί … σε έναν νέο και ανόητο στη φυλακή; Έχεις την παραμικρή ιδέα τι θα σου συμβεί; Πιθανότατα θα σε βιάζουν κάθε μέρα, για αρχή. Και πιθανότατα θα σε κακοποιούν κάθε μέρα. Και δεν θέλω να ακουστώ, ξέρεις, αγενής, αλλά αυτό ακριβώς θα σου συμβεί».


Ο δράστης-μελλοντικό θύμα βιασμού


Η Argyres, απευθυνόμενη κατόπιν στον εισαγγελέα, διερωτήθηκε αν είναι φρόνιμο να στείλει έναν νέο και ανόητο στη φυλακή, μιας και ο Gay αντιμετώπιζε 15 χρόνια. «Θα γίνει κάποιου το, σιχαίνομαι να χρησιμοποιήσω τη λέξη π..άκι, αλλά αυτό ακριβώς θα γίνει … οπότε προτίθεμαι να τον βάλω σε επιτήρηση».

Τον καταδίκασε λοιπόν σε 5 χρόνια επιτήρηση, αφήνοντας τα 15 χρονάκια να επικρέμονται πάνω του αν εγκληματήσει εκ νέου. Καλούλα αποδείχτηκε τελικά η δικαστικός, δίνοντας ένα μάθημα στον πιτσιρικά που θα θυμάται για το υπόλοιπο της ζωής του.

Και κάτι ακόμα: η τύπισσα φαίνεται να έχει ένα θεματάκι με τον βιασμό, καθώς υπαινίχθηκε πως ο βιασμός του 18χρονου στη φυλακή θα ήταν ένα είδος ποιητικής δικαιοσύνης για τον Gay, μιας και αυτός (παρα-)βίαζε τα σπίτια του κοσμάκη και τις ζωές τους: «Για μένα, το θέμα με τις διαρρήξεις σπιτιών είναι σχεδόν σαν βιασμός, γιατί είναι τέτοια η εισβολή και τέτοια η εισχώρηση στη ζωή κάποιου και την περιουσία του»…


ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger