Το χρειάζομαι αυτό το σημαντικό δώρο, απάντησε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ που αποκάλυψε ότι δεν ξέρει κολύμπι

Ένα σωσίβιο έκανε δώρο στον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια των κοινών τους δηλώσεων μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. 

«Είναι ένα εργαλείο ζωής», είπε ο κ. Τσίπρας, πριν του παρουσιάσει το δώρο, ενώ πρόσθεσε ότι του το δίνει με την ευχή να διατηρηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που έχει μειώσει τις προσφυγικές ροές «και να μην χρειαστεί να ξαναχρησιμοποιηθεί από απροστάτευτους ανθρώπους, έρμαια των δουλεμπορικών δικτύων, για να σωθεί η ζωή τους».



Μόλις ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το πορτοκαλί σωσίβιο στον Μπαν κι Μουν, ο γγ του ΟΗΕ χαμογελώντας το φόρεσε. «Είναι ένα σημαντικό δώρο. Το χρειάζομαι. Πολλοί άλλοι πιθανόν να το χρειάζονται περισσότερο», δήλωσε, ενώ αποκάλυψε ότι δεν ξέρει κολύμπι.

«Η Ελλάδα είναι άξια θαυμασμού, αλλά και μεγαλύτερης υποστήριξης από τη διεθνή κοινότητα, δεν πρέπει να αφεθεί μόνη της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού», υπογράμμισε ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, στις κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.


Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο γγ του ΟΗΕ είπε πως είναι ευπρόσδεκτη η δέσμευση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για εξεύρεση λύσης εντός του έτους.

Ο γγ του ΟΗΕ εν όψει και της επίσκεψής του στη Λέσβο εξέφρασε τη μεγάλη του οδύνη για τους θανάτους προσφύγων στη Μεσόγειο.

«Χρειάζεται να συνεργαστούμε όλοι μαζί. Να γίνει μεγαλύτερη κατανομή της ευθύνης» τόνισε.

Ο Μπαν Κι Μουν ευχαρίστησε, επίσης, τους δημάρχους, το Λιμενικό, τις ΜΚΟ και τους εθελοντές για την βοήθεια και την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες.

Συζητήσαμε για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, που αποτελούν ευρωπαϊκή και διεθνή πρόκληση και αντιμετωπίζεται με συνεκτική πολιτική βασιζόμενη στην αλληλεγγύη και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στις κοινές δηλώσεις του με τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε μονομερή ενέργεια εις βάρος της Ελλάδας το κλείσιμο των βορείων συνόρων της χώρας και υπογράμμισε: «Προτεραιότητα ο μικρός δρόμος που έχει ανοίξει, για τους πρόσφυγες με τις χώρες Σένγκεν να γίνει το επόμενο διάστημα λεωφόρος»

Συμφωνήσαμε στην ανάγκη να υπάρξει δίκαιος επιμερισμός της φιλοξενίας των προσφύγων στην Ευρώπη με επιτάχυνση των διαδικασιών και με αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε, επίσης, τη στήριξή του στις συνομιλίες στο Κυπριακό για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, βασισμένης στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και στο γεγονός ότι η Κύπρος είναι κράτος-μέλος της ΕΕ, λύσης χωρίς κατοχικά στρατεύματα και χωρίς τον αναχρονιστικό θεσμό των εγγυήσεων.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ο γγ του ΟΗΕ μεταβαίνει στη Λέσβο όπου θα συναντηθεί με πρόσφυγες, με αιτούντες άσυλο αλλά και με τους εθελοντές που τους στηρίζουν. «Πηγαίνω στο νησί για να δω από κοντά την κατάσταση» δήλωσε.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger