Σε ένα εθνικιστικό και συνάμα επικίνδυνο παραλήρημα άνευ προηγουμένου επιδόθηκε ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα...

Λίγο πριν την επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στα Τίρανα, ο Ράμα, φρόντισε να ξεκαθαρίσει την ατζέντα και μάλιστα το έπραξε μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του κόμματος των Τσάμηδων!!!

Δείχνοντας λοιπόν τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης των Τιράνων έσπευσε να πει ότι στην συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό θα τεθεί τόσο το ζήτημα του εμπολέμου όσο και η επίλυση του τσάμικου.

Κι αυτό «γιατί τώρα οι Έλληνες δεν φεύγουν από το τραπέζι της συζήτησης», όπως είπε ο Αλβανός πρωθυπουργός, υπονοώντας ότι και η Ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να ανοίξει τέτοια ζητήματα, για τα οποία από το 1990 και μέχρι σήμερα η στάση ήταν καθαρή και σταθερή. Τσάμικο ζήτημα για τις ελληνικές κυβερνήσεις δεν υπήρχε!

Στην ομιλία του ο Ράμα, αναφέρθηκε στις αδικίες που έχουν υποστεί οι Τσάμηδες καθώς και στις προσπάθειές τους για λύση του προβλήματος.

Βέβαια ο Ράμα είπε ότι ο εθνικιστικός πυρετός δεν βοηθά την χώρα του και ζήτησε από τους Αλβανούς έναν σύγχρονο πατριωτισμό!!!!

Ο Ράμα αναφέρθηκε σε διάφορες προσωπικότητες των Τσάμηδων και τη δράση τους. Μεταξύ αυτών και σε κάποια καλλιτέχνιδα, το όνομα της οποίας δεν ανέφερε, αλλά για να δώσει το ανάλογο βάρος στην υπόθεση της Τσαμουριάς είπε πει ότι το μαντείο της Δωδώνης και ο Όλυμπος έχουν την αφετηρία τους στην Τσαμουριά...».

«Τον πρώτο θρόνο ο θεός τον είχε στην Τσαμουριά» πρόσθεσε ο Ράμα και επεσήμανε «ελπίζω οι γείτονές μας να μην παραπονεθούν διότι κάναμε και τον Δία Τσάμη».

Η ομιλία του Ράμα, όπως σημειώνουν έγκυροι πολιτικοί κύκλοι, δεν έγινε τυχαία... Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγει να θέσει τα συγκεκριμένα θέματα λίγο πριν την επίσκεψη Κοτζιά.

Πως θα αντιδράσει η Αθήνα;

Είναι θέμα λίγου χρόνου πλέον ο Υπουργός να ανοίξει τα χαρτιά του και μάλιστα στα Τίρανα για να απαντήσει σε ζητήματα που η Ελλάδα, επί σειρά ετών, θεωρεί ανύπαρκτα.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger