Σ ο κ α ρ ι σ τ ι κ ή Πρόβλεψη!


Επιστήμονες μιλούν για γιγάντιο σεισμό 9,3 Ρίχτερ, μετά από δέκα δονήσεις σε διάστημα δέκα ημερών!

Ένας καταστροφικός σεισμός τεραστίου μεγέθους και αρκετά ισχυρός για να δημιουργήσει τσουνάμι που θα χτυπήσει τη δυτική ακτή της Αμερικής, προβλέπεται από σεισμολόγους, μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών σε ένα ενεργό ρήγμα της περιοχής.

Εντός των τελευταίων δέκα ημερών, σημειώθηκαν δέκα σεισμοί μεσαίου μεγέθους στην περιοχή της Καλιφόρνια, όλοι γύρω από μια εντοπισμένη ακτίνα. Ο τελευταίος καταγράφηκε χθες, με μέγεθος 3,6 Ρίχτερ, τρία μίλια από την Yucca Valley, σύμφωνα με την Ερευνητική Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS). 

Το περιστατικό συνέβη στις 10:02 π.μ., τοπική ώρα, σε βάθος 1,2 μιλίων, σύμφωνα με ανακοίνωση της USGS.
Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στην περιοχή της Cascadia, βορειότερα από τη δυτική ακτή της Αμερικής, έχουν προετοιμαστεί για ένα ενδεχόμενο τρομερό σεισμό, λίγο μετά την έναρξη της δραστηριότητας στην Καλιφόρνια. Η προετοιμασία ξεκίνησε με ένα δοκιμαστικό τετραήμερο για περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όταν την περασμένη Παρασκευή ένας σεισμός 5,2 Ρίχτερ έπληξε το Borrego Springs, κομητεία του Σαν Ντιέγκο, στην Καλιφόρνια

Ο μεσαίου μεγέθους σεισμός προκάλεσε πάνω από 200 μετασεισμούς – λίγο περισσότερο από τρεις βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ – που έγιναν αισθητοί στη Santa Barbara, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.

Ένας σεισμός 3.1 Ρίχτερ ακολούθησε στις 13 του Ιούνη, 14 μίλια από Borrego Springs, σύμφωνα με το USGS. H μεγάλη ένταση της συνολικής δραστηριότητας μοιραία οδηγεί σε φόβο για το τι μπορεί να επακολουθήσει.
Σε δήλωσή του μετά τη δοκιμαστική άσκηση στην Cascadia ένας εκπρόσωπος του εγχειρήματος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου: «Οι σεισμοί που μπορεί να ακολουθήσουν στη συγκεκριμένη ζώνη καταβύθισης ενδέχεται να υπερβούν τα 9 Ρίχτερ.»

Οι επιστήμονες του USGS, έχουν αποκαλύψει με έρευνες μέσω υπολογιστών, ότι το ρήγμα του San Andreas στην Καλιφόρνια, το οποίο ευθύνεται για την έντονη αυτή δραστηριότητα, είναι ικανό να παράγει σεισμούς του μέγιστου μεγέθους των 8,3 Ρίχτερ.

Ωστόσο, παρόλο που δεν αναφέρονται σε πάνω από 9 Ρίχτερ, σημειώνουμε ότι ο σεισμός του 1906 που κατέστρεψε το Σαν Φρανσίσκο είχε χαμηλότερο μέγεθος 7.9. Επιπλέον παρατηρούν ότι η ζώνη καταβύθισης της Cascadia παρουσιάζει πολύ υψηλό βαθμό κινδύνου.




ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger