Ads (728x90)


Το λιβάνι είναι γνωστό εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι γνωστό από την χρήση του σε θρησκευτικές τελετές και είναι  υπήρξε δημοφιλές συστατικό σε καλλυντικά που χρησιμοποιούσαν οι Αγγλοσάξονες και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι.

Σήμερα αυτή η αρωματική ρητίνη που προέρχεται από το δέντρο Boswellia Carteri, μετατρέπεται σε ένα  πολύτιμο αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται από αρωματοθεραπευτές και από ανθρώπους που εφαρμόζουν εναλλακτικές θεραπείες. Είναι ιδάνικο για την καταπολέμηση των φλεγμονών, των μολύνσεων και της πρόωρης γήρανσης. Επιπλέον, καταπραΰνει το πεπτικό σύστημα, ενισχύει την ανοσία, και βελτιώνει την στοματική και την ψυχική υγεία.

Ενώ όλα αυτά είναι ήδη αρκετά εντυπωσιακά, το καλύτερο δεν έχει αναφερθεί ακόμα. Το Λιβάνι έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας εξαιρετικός μαχητής του καρκίνου. Οι έρευνες υποστηρίζουν πως μπορεί να είναι ισχυρότερο από τη χημειοθεραπεία καθώς δεν καταστρέφει υγιείς ιστούς ή κύτταρα, δεν προκαλεί παρενέργειες, και είναι σε θέση να σκοτώσει καρκινικά κύτταρα που είναι ανθεκτικά στη χημειοθεραπεία.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το λιβάνι μπορεί να φανεί χρήσιμο για την ιάση τύπων καρκίνου, όπως του μαστού, του εντέρου και του προστάτη. Κι αυτό χάρη σε μία ένωση που περιέχει (acetyl-11-keto-beta-boswellic acid – AKBA).

Οι ερευνητές δοκίμασαν την ένωση σε μια σειρά καρκινικών κυττάρων στις ωοθήκες, τελευταίου σταδίου, μερικά εκ των οποίων ήταν ανθεκτικά στη χημειοθεραπεία. Η ένωση ήταν αποτελεσματική και εξολόθρευσε καρκινικά κύτταρα των ωοθηκών. Παράλληλα, τα ανθεκτικά κύτταρα έγιναν πιο ευαίσθητα με την επίδραση της ΑΚΒΑ.

Σύμφωνα με τους ίδιους το λιβάνι μπορεί να βοηθήσει στο να ξεπεραστεί η ανθεκτικότητα στα φάρμακα και να οδηγήσει σε άνοδο του ποσοστού επιβίωσης ασθενών σε τελικό στάδιο του καρκίνου των ωοθηκών.

«Αυτή η ανακάλυψη αυξάνει την πιθανότητα για να πραγματοποιηθούν κλινικές δοκιμές στο μέλλον, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε μία ακόμα θεραπεία καρά του καρκίνου των ωοθηκών» ανέφερε μεταξύ άλλων η επικεφαλής της έρευνας.

Πως να χρησιμοποιήσετε το αιθέριο έλαιο λιβανίου:

Το αιθέριο έλαιο λιβανίου μπορεί να διαλυθεί μέσα σε λάδι jojoba ή έλαιο καρύδας ή ακόμα και να το προσθέσετε στις αγαπημένες σας λοσίον και κρέμες σώματος. Η χρήση του σαν αρωματικό χώρου μπορεί να προσφέρει συναισθήματα ψυχική ηρεμίας και χαλάρωσης, ακόμα και να βοηθήσει σε τυχόν αναπνευστικά προβλήματα.

Προσοχή Ενώ δεν υπάρχουν γνωστές παρενέργειες, το αιθέριο έλαιο λιβανίου δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται κατά την εγκυμοσύνη καθώς είναι εμμηναγωγό και έχει στυπτικές ιδιότητες.


ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger