Μία μία οι χώρες της ΕΕ σχεδιάζουν να ακολουθήσουν τα χνάρια της Μ. Βρετανίας και να αποχωρήσουν από την "Ενωμένη" Ευρώπη, σημάδι ότι αυτό που συστάθηκε εξαρχής για να σηματοδοτεί τη συνένωση των κρατών, τελικά σήμανε το τέλος τους. 

Η Σκωτία επιθυμεί δημοψήφισμα να παραμείνει στην ΕΕ, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό της ψήφισε παραμονή. 

Στην Ιταλία ήδη ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι, τόνισε ότι ξεκινάει να μαζεύει υπογραφές για να γίνει ανάλογο δημοψήφισμα, εντός ή εκτός ΕΕ. 

Στην Αυστρία ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, αρχηγός του αυστριακού ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων τόνισε ότι " Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να καταρρέει από την έλλειψη βούλησης για μεταρρυθμίσεις και να δέχεται χώρες, όπως η Τουρκία, τότε διακηρυγμένος πολιτικός στόχος για την Αυστρία καθίσταται η διενέργεια δημοψηφίσματος ως προς τη συνέχιση της παραμονής της στην ΕΕ". 

Δανία, Σουηδία, Ουγγαρία, είναι χώρες που έχει έρθει αναταραχή στο εσωτερικό τους λόγω Brexit και συζητείται στους κόλπους τους ένα παρόμοιο δημοψήφισμα. 

Στην Ελλάδα, πολλοί είναι αυτοί που προβλέπουν μια μεγάλη έξοδο, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία το 50% των Ελλήνων θεωρούν ότι η Ευρώπη δεν έχει βοηθήσει τη χώρα. 

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger