Σαν μια σαπουνόπερα των καιρών, ο γάμος και το φημολογούμενο διαζύγιο της τελευταίας μίας δυναστείας και του συζύγου της, συνεχίζεται. Η τελευταία ανατροπή έρχεται από το δικηγόρο της οικογένειας. 
Ο δικηγόρος της οικογένειας και στενός φίλος του ζευγαριού, Γιώργος Λένος, μίλησε στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" του τηλεοπτικού σταθμού Star και αποκάλυψε ότι δεν έχουν χωρίσει.
"Τελευταία φορά που συνομίλησα με τον Αλβάρο ήταν πριν πέντε μήνες. Δεν έδειχνε κάποια ανησυχία ή αγωνία. Αυτά τα διάφορα που λέγονται πρέπει να είναι το τελευταίο διάστημα. Ο κουμπάρος τους, Κώστας Κοτρωνάκης μου είπε ότι δεν θέλουν καμία επικοινωνία με κανέναν. Δεν είναι τυχαίο που έχουν κλείσει και τα τηλέφωνά τους. Πράγματι υπάρχει μια κρίση στο ζευγάρι! Κατά τον Κώστα και κατά την γνώμη μου θα ξεπεραστεί. Δεν έχουν χωρίσει! Δεν πήγαν για διαζύγιο!", ανέφερε χαρακτηριστικά.
"Ξέρω πολύ καλά τον Αλβάρο. Οι φήμες προτρέχουν! Ο Αλβάρο κατάγεται από μια πλούσια οικογένεια. Όταν γνώρισε την Αθηνά, είχε και ο ίδιος πανάκριβα άλογα. Είναι πολύ πλούσιος ο ίδιος. Δεν έχει καμία οικονομική ανάγκη! Την Αθηνά, σας διαβεβαιώνω, την λάτρευε! Και η Αθηνά το ίδιο! Είναι εξαιρετικό παιδί, το τονίζω αυτό! Είναι κοινωνικός, είναι ευγενής, μιλάει εύκολα. Η Αθηνά αντιθέτως, είναι λίγο ιδιόρρυθμη και δεν είναι καθόλου κοινωνική. Δεν θέλει να έχει κοινωνικές σχέσεις", σχολίασε.
"Την περιουσία της την διαχειρίζεται αποκλειστικά μόνη της. Δεν επιτρέπει στον Αλβάρο καμία παρέμβαση. Μέχρι και στο σούπερ μάρκετ πηγαίνει μόνη της με την κόρη του Αλβάρο, την οποία υπεραγαπάει. Ζει κατά ένα μέρος για αυτό το παιδί. Ίσως είναι αυτός και ένας λόγος που δεν θέλει η ίδια να κάνει παιδί", προσθέτει. 
Αθηνά Ωνάση: Η τελευταία μιας δραματικής δυναστείας
Η καταχώρηση στη Βικιπαίδεια είναι συνοπτική, όπως θα το επιθυμούσε η ίδια. “Αθηνά Ρουσέλ (γενν. Neuilly-sur-Seine, Γαλλία, 29 Ιανουαρίου 1985) είναι η μοναδική απόγονος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, κόρη της Χριστίνας Ωνάση (1950-88) και του τέταρτου συζύγου της, Τιερί Ρουσέλ. Γεννήθηκε στο Νεϊγύ του Σηκουάνα, στη Γαλλία. Τον Δεκέμβριο του 2005 παντρεύτηκε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, με τον συναθλητή της, ιππέα Αλβάρο Αλφόνσο ντε Μιράντα Νέτο.
Μετά τον θάνατο της μητέρας της μεγάλωσε με την οικογένεια του πατέρα της και της δεύτερης συζύγου του, Μαριάν "Γκάμπι" Λαντχάγκε, μοντέλο από τη Σουηδία και μητέρα τριών ακόμα παιδιών του Ρουσέλ. Παρακολούθησε βασική σχολική εκπαίδευση γαλλικού προτύπου στη Λοζάννη και ολοκλήρωσε το Μπακαλορεά το καλοκαίρι του 2003. Έχει τρία ετεροθαλή αδέλφια: τον Έρικ Κριστόφ Ρουσέλ (γενν. Ιούλιο 1985), τη Σαντρίν Ρουσέλ (γενν. Μάιο 1987) και τη Γιοχάννα Ρουσέλ (γενν. Ιούλιο 1991).”
Η χρυσή κληρονόμος με το βαρύ επώνυμο θα ήθελε η ζωή της να είναι τόσο απλή. Κανονική. Λιτή. Θα ήθελε να είναι μια γυναίκα κανονική που δεν θα την απασχολεί η διαχείριση της περιουσίας, οι πρόγονοι και ο έρωτας.
Για την Αθηνά Ωνάση η ζωή θα έπρεπε να είναι απλή και κυρίως, καθησυχαστική. Το πάθος της; Τα άλογα. Η οικογένεια της; Ο Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο. Το μέλλον της; Μακριά από το παρελθόν που τη στοιχειώνει με αντίτιμο σκληρό. Το μόνο που θα ήθελε η κληρονόμος θα ήταν να την αφήσουν να ζήσει ήσυχη τη ζωή της. Όμως τα φαντάσματα από το παρελθόν δεν θα της επέτρεπαν ποτέ κάτι τέτοιο.
Στο εξαιρετικό προφίλ του Nicholas Cage που δημοσιεύτηκε στο Vanity Fair τον Μάιο του 2005 η Αθηνά Ωνάση μοιάζει από τότε να είναι μια γυναίκα φτιαγμένη από πολλά υλικά. Σκληρή σαν διαμάντι όταν θελήσει, κρυμμένη από τα φώτα συνέχεια, ανυπεράσπιστη σαν φοβισμένο παιδί όταν οι φωνές του πατέρα της Τιερί Ρουσέλ γέμιζαν, “πολλές φορές, χωρίς προφανή λόγο” το χώρο.
Λίγους μήνες μετά την έρευνα του Cage στο VF η Αθηνά Ωνάση παντρεύεται τον άντρα της ζωή της, τον δημοφιλή ιππέα Ντόντα. Στις 2 Δεκεμβρίου του 2005 στο Ίδρυμα Μαρίας Λουίζας-Οσκαρ Αμερικάνο (Maria Luisa & Oscar Americano Foundation) στο μεγαλοαστικό προάστιο Μορούμπο του Σάο Πάολο φοράει ένα στράπλες νυφικό Valentino, φέρνοντας στη μνήμη την εικόνα της Ζακλίν Μπουβιέ "Τζάκι" Κένεντι Ωνάση όταν τον Οκτώβριο του 1968 είπε το ναι σε μία κλειστή τελετή στο Σκορπιό φορώντας μια δημιουργία από τον Ιταλικό οίκο μόδας.

Jackie15a 3 web
Ο Valentino και το κοσμηματοπωλείο Harry Winston της Νέας Υόρκης που δημιούργησε το πολύτιμο μονόπετρο της, ήταν και οι μόνες ομοιότητες ανάμεσα στους δύο δεσμούς ζωής.
Η Τζάκι Κένεντι ήταν μια γυναίκα που καταδίωκε σαν κυνηγός ό,τι θέλησε. Η Αθηνά Ωνάση είναι μια γυναίκα που καταδιώκεται από όλα όσα δεν θέλησε. Ο Nicholas Cage εξαντλεί με όλα όσα αποκαλύπτει.
Η Αθηνά δειλή, η Αθηνά ισχυρή
To πορτρέτο του περιοδικού με τίτλο "Η Τελευταία Ωνάση" μιλάει για δύο γυναίκες. Μιλάει για την Αθηνά που φοβόταν τον πατέρα της, την Αθηνά που μεγάλωσε με νταντά αλλά και τη μητριά της Γκάμπι που της έμαθε να αγαπάει το περιβάλλον και τα ζώα και για την Αθηνά που ήθελε να τρέχει μακριά από όλα όσα της κληροδοτήθηκαν.
Μετά, μιλάει για την Αθηνά που γνώρισε τον Αλβάρο-Αλφόνσο ντε Μιράντα Νέτο, αυτόν τον έμπειρο ιππέα στην υπερπήδηση εμποδίων, με δεκάδες συμμετοχές και σε Ολυμπιακούς Αγώνες, που την άλλαξε.
Αν αυτή η αλλαγή ήταν αποτέλεσμα ιδιοτέλειας ή ειλικρινούς ενδιαφέροντος κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει πέρα από την ίδια και εκείνον. Πάντως ήταν μονάχα μετά τη γνωριμία της εγγονής του Αριστοτέλη Ωνάση με τον Ντόντα όταν άρχισε να διεκδικεί, με πάθος και επιμονή, το τιμόνι στη ζωή της.
Η γνωριμία μαζί του στην περιώνυμη σχολή ιππασίας του Νέλσον Πεσόα στις Βρυξέλλες ήταν ένα καταληκτικό γεγονός για όλα όσα θα ακολουθούσαν.
Η κατά 12 χρόνια μικρότερη του Αθηνά Ωνάση ερωτεύτηκε σφοδρά τον γοητευτικό Βραζιλιάνο και εκείνος είχε μία μόνο πρόθεση. Να την πάρει κοντά του, στην πατρίδα του τη Βραζιλία και “να της υπενθυμίσει ότι πέρα από Ρουσέλ, είναι κυρίως μια Ωνάση.”

DODA ATHINA
Ήταν μόνο μετά από αυτό το γάμο όταν η κληρονόμος της δυναστείας, αποφάσισε να αποτινάξει από επάνω της το ζυγό του παρελθόντος. Ο πατέρας της, απόγονος οικογένειας φαρμακοβιομηχάνων, δεν θέλησε αυτό το γάμο, λησμόνησε όμως όπως φάνηκε ότι η Αθηνά είναι μια γυναίκα με γονίδια σκληρού επιχειρηματία που όρισε την ελληνική ναυσιπλοΐα.
Η Αθηνά Ωνάση διεκδίκησε τη διαχείριση της περιουσίας της από τον πατέρα της σε μια δικαστική διαμάχη λυσσαλέα. Κέρδισε, εξωδικαστικά, και μετά έφερε πίσω το όνομα που είχε αρνηθεί να αγαπήσει στο παρελθόν της.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του VF η Αθηνά Ωνάση αναζητούσε τρόπους να πετάξει από το όνομα της το επώνυμο Ρουσέλ και να μείνει, μονάχα μια Ωνάση.
ONASSIS ROUSSEL
"Η μητέρα της, η Χριστίνα, πέθανε το 1988 στο Μπουένος Άιρες στα 37 της χρόνια, από καρδιακή προσβολή που προκάλεσε οξύ πνευμονικό οίδημα. Η Χριστίνα, που βρέθηκε νεκρή στην μπανιέρα της από τη φίλη της Μαρίνα Ντοντέρο (σσ. επιστήθια φίλη και νονά της Αθηνάς) και μια υπηρέτρια, είχε δώσει πολλές μάχες με διατροφικές διαταραχές και κατάθλιψη στο μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής της και σκεφτόταν να παντρευτεί για πέμπτη φορά, ένα χρόνο μετά το διαζύγιο της από τον Ρουσέλ.

....
Δεκαπέντε χρόνια πριν από το θάνατο της Χριστίνας, ο αδελφός της, Αλέξανδρος, αυτός που ο ίδιος ο Ωνάσης προετοίμαζε με φροντίδα για διάδοχο του πέθανε στα 24 του σε ένα φρικτό αεροπορικό δυστύχημα στην Αθήνα.
Ενάμιση χρόνο μετά τον τραγικό θάνατο, η γιαγιά της τελευταίας Ωνάση, η Αθηνά "Tίνα" Λιβανός Ωνάση Μπλάντφορντ Νιάρχος που είχε χωρίσει τον παππού της το 1960, όταν και δημοσιοποιήθηκε ντροπιάζοντας την ανεπανόρθωτα η σχέση του με τη Μαρία Κάλλας βάζει τέλος στη ζωή της με βαρβιτουρικά. Ήταν 1974, ήταν μόλις 45.
Ο παππούς της, Αριστοτέλης Ωνάσης, την ακολούθησε λίγους μήνες μετά."
Onassis Family 23G 0025 Color k
Μετά από όλους αυτούς τους θανάτους, η τρίχρονη Αθηνά Ωνάση γίνεται το πλουσιότερο μικρό κορίτσι στον κόσμο. Ήταν 1988, ήταν μόλις 3 ετών.
Η προειδοποίηση ήταν εκεί
Σαν ένα μαεστρικά γραμμένο σενάριο, κομψής, δραματικής σαπουνόπερας η Αθηνά Ωνάση που ποτέ δεν θέλησε να είναι στο φως των προβολέων έχοντας δει το θανάσιμο αντίτιμο που πλήρωσαν οι πρόγονοι της, η 31χρονη κληρονόμος βλέπει το γάμο της να πλησιάζει στο τέλος του. Αυτό ισχυρίζονται τα media του κόσμου, αυτό αποσιωπεί η ίδια και ο σύζυγος της εδώ και 11 χρόνια Αλβάρο.
Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν όντως η πρώην του Ντόντα, το εννοούσε όταν το έγραφε σε επιστολή πριν βουτήξει στο θάνατο από τον έβδομο όροφο του συγκροτήματος κατοικιών όπου έμενε ότι τη λυπάται. Για τον Ντόντα, για την καταδίκη της να μη ζήσει την αγάπη.
Η ίδια δεν έχει επιβεβαιώσει τίποτα. Η Αθηνά Ωνάση θα ήθελε μόνο να κάνει απλά αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Να υπερπηδάει εμπόδια διεκδικώντας αυτό που της ανήκει πέρα από επώνυμα. Τη ζωή της.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger