Συναγερμό σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου η δημοσκόπηση που δημοσίευσε το Βήμα της Κυριακής, με το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη να επικεντρώνεται τόσο στην μελέτη των ποιοτικών στοιχείων της όσο και την επικοινωνιακή διαχείρησή της.

Στο επίπεδο της επικοινωνίας στη Συγγρού επιχείρησε να εκμεταλλευθεί τη μετάδοση της σφυγμομετρησης από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων που έκανε λόγο για κλείσιμο της ψαλίδας, αρκούμενη σε μετωπική επίθεση κατά της κυβέρνησης για «προπαγάνδα», όπως τόνισε και ο διευθυντής του γραφείου του κ. Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης.

Τα πράγματα ωστόσο ήταν διαφορετικά και προκάλεσαν έντονο προβληματισμό στο γαλάζιο επιτελείο για την ουσία των όσων «φωτογράφιζε» η εν λόγω δημοσκόπηση. Το γεγονός ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης συνοδεύθηκε από τόσο μεγάλη μείωση της «ψαλίδας» που έφτασε στο 3,5%, δίνει την εικόνα «ντέρμπι» στην πολιτική κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα έχουν δείξει οι μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεις που κάνουν παντιέρα στη Συγγρού, αλλά και τα όσα μεταφέρει ο πρόεδρος του κόμματος και ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο γαλάζιο επιτελείο.

Η αμηχανία έγινε έκδηλη από τις διαρροές κύκλων της ΝΔ που υπογράμμιζαν σε ενημερωτικό σημείωμα πως η εν λόγω εταιρία (Κάπα Research) «πάντοτε έδινε πολύ μικρότερες διάφορες υπέρ της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με τις υπόλοιπες δημοσκοπήσεις. Το γεγονός αυτό βέβαια δεν μας εντυπωσιάζει ιδιαίτερα, καθώς η συγκεκριμένη εταιρία επέμενε μέχρι το τέλος να δίνει τρίτο τον κ. Μητσοτάκη στην εσωκομματική εκλογή της νέας Δημοκρατίας»

Τούτων δοθέντων, στη ΝΔ είναι έντονη η ανησυχία για το γεγονός ότι επί της ουσίας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρά τη νέα επώδυνη συμφωνία της κυβέρνησης Τσίπρα δεν μπορεί να εισπράξει την ψήφο «αγανάκτησης» ή έστω απογοήτευσης. Κάτι αντίστοιχο κατέστη σαφές και με την αποστροφή των πολιτών στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αίτημα το οποίο συντηρεί η Συγγρού αποδίδοντάς το στη «λαϊκή απαίτηση», που όπως φαίνεται περιορίζεται στο… ακομμάτιστο «Παραιτηθείτε».

Το σημείο της δημοσκόπησης ωστόσο που προκάλεσε νέους πονοκεφάλους στη Συγγρού προς αυτή την κατεύθυνση, είναι το γεγονός ότι σχεδόν ένας στους τρεις πολίτες δηλώνει ότι θα καθορίσει τη στάση του από την πορεία της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα, όπερ σημαίνει ότι παρά την αποστασιοποίηση από την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, δεν βρίσκει στέγη στη ΝΔ, την οποία δείχνει να μην εμπιστεύεται.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger