Δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά και μάλιστα από την εποχή ίδρυσης της ΕΛ.ΑΣ. έως σήμερα, η μαζική κίνηση εκατοντάδων αστυνομικών να ζητούν όλοι μαζί και ταυτόχρονα μετάθεση από τα ΜΑΤ, ως μία κίνηση φανερής δυσαρέσκειας και απείθειας στο πρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας τους, στο πρόσωπο δηλαδή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

Συγκεκριμένα, προχθές έληγε το χρονικό όριο υποβολής αιτημάτων μεταθέσεων από το κατώτερο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., κατά το οποίο εμφανίστηκαν μαζικά και κατέθεσαν σχετικό αίτημα, 300 άντρες των ΜΑΤ, υπηρετούντες στην Αττική, δηλαδή το 1/3-1/4 της υφιστάμενης δύναμης και οι οποίοι κανείς τους δεν ζητάει να μετατεθεί σε άλλο μέρος της Ελλάδας, απλά σε άλλη Υπηρεσία της ΓΑΔΑ, σύμφωνα με το news247.

Μάλιστα, η κίνηση αυτή όσο και αν προσπάθησαν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. να την υποβαθμίσουν έγινε αισθητή στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ακούστηκε έντονα πως θα υπάρξουν συνέπειες προς τους αξιωματικούς των αντρών αυτών, επειδή δεν μπόρεσαν να τιθασεύσουν και να πειθαρχήσουν το υφιστάμενο προσωπικό τους, κάτι το οποίο όμως διαψεύστηκε επίσης έντονα όμως, τόσο από την πολιτική όσο και από την φυσική ηγεσία του της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προφανώς είναι δικαίωμα των αστυνομικών να υποβάλλουν σχετικά αιτήματα στα χρονικά πλαίσια που τους παρέχονται από την Υπηρεσία τους, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να τους εγγυηθεί ότι αυτά θα… ικανοποιηθούν, παρά μάλλον το αντίθετο, ειδικά όταν η δύναμη των ΜΑΤ στην Αττική έχει πέσει αισθητά.

Πρόσθετα, οι άντρες αυτοί αποφάσισαν να πράξουν έτσι μαζικά, ως μία κίνηση δυσαρέσκειας που στρέφεται εξ ολοκλήρου στο πρόσωπο του υπουργού κ. Νίκου Τόσκα και όχι στον Αρχηγό τους, που λόγω του ότι και ένα πρόσωπο χαμηλών τόνων κάνει προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι και στο κατώτερο προσωπικό.

Τελευταία αφορμή, σύμφωνα με τους ίδιους τους άντρες των ΜΑΤ που έπραξαν κατ’ αυτόν τον μοναδικό στα χρονικά της ΕΛ.ΑΣ. τρόπο, είναι η πειθαρχική δίωξη με συνοπτικές διαδικασίες, των έξι αστυνομικών των ΜΑΤ, στα τελευταία επεισόδια της Πλατείας Συντάγματος, στις αρχές Μαΐου, την ημέρα ψήφισης του Μνημονίου δηλαδή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατά τα οποία τραυματίστηκαν στελέχη της ΛΑΕ στην προσπάθεια των αστυνομικών να αντιμετωπίσουν επιθέσεις κουκουλοφόρων που εκτόξευαν βόμβες μολότοφ εναντίον τους.

Αυτή η κίνηση θεωρούν οι αστυνομικοί πως ήταν το αποκορύφωμα μίας μακράς περιόδου αμφισβήτησης, υποβάθμισης και παντελούς έκθεσης των αντρών της Υπηρεσίας από την πολιτική ηγεσία τους και έτσι αποφάσισαν και εκείνοι να «αντεπιτεθούν» με νόμιμα μέσα και όχι διαπράττοντας, νομικά τουλάχιστον, ανταρσία…, αλλά μάλλον συμβολικά, κάτι που ούτως ή άλλως έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Την πρωτοφανή δηλαδή και φανερή επίδειξη μαζικής και καθολικής δυσαρέσκειας στην ηγεσία τους.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger