Η νέα της εικόνα, η σχέση με τους στενούς συνεργάτες, η στάση που διατηρεί απέναντι στα media και η καθημερινότητά της. Μετά από 21 χρόνια στην τηλεοπτική αρένα, η Αννίτα Πάνια κατάφερε να παραμείνει σταθερά στην πρώτη γραμμή, χωρίς να γνωρίζουμε παρά ελάχιστα για εκείνη και αυτό  γιατί είναι η πιο ροκ τηλεοπτική περσόνα που έχει βγει ποτέ μπροστά από τις κάμερες.

Θυμάμαι πάντα τις αντιδράσεις συναδέλφων στα μίτινγκ, όταν έπεφτε στο τραπέζι το όνομα της Αννίτας Πάνια για συνέντευξη. «Αποκλείεται να δεχτεί», «καλή επιτυχία, αν και πολύ δύσκολο να μιλήσει», «τα τελευταία χρόνια απαντά μόνο με e-mails στις συνεντεύξεις της» ήταν μερικές από τις ατάκες-κλισέ που ακούγονταν. Ωστόσο, πίσω από την τηλεοπτική της περσόνα, με τις κυνικές ατάκες και το έξυπνο, διαπεραστικό βλέμμα, πάντα κρυβόταν μια γλυκύτητα και μια ευαισθησία, ένας συνδυασμός που οι τηλεθεατές αγάπησαν. Και την ακολουθούν πιστά εδώ και είκοσι ένα χρόνια.

Το Χρυσό Κουφέτο κάνει πρεμιέρα το 1995 στο Μακεδονία TV. Ένα χρόνο μετά, η εκπομπή της μετακομίζει αρχικά στο Tempo και μετέπειτα στο Star, όπου σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Είναι η μοναδική εποχή που η Αννίτα θα βρεθεί στα εξώφυλλα, όπως τότε που θα φωτογραφηθεί για το Nitro αγκαλιά με λούτρινα αρκουδάκια.

Η Αννίτα, η «εθνική προξενήτρα», όπως την αποκαλούσαν τότε, επιτυγχάνει κάτι πρωτόγνωρο για τα τηλεοπτικά δεδομένα της εποχής: Φέρνει στο πλατό ανθρώπους που μέχρι τότε δεν είχαν «χώρο» στην ελληνική τηλεόραση, με σκοπό να τους βρει ταίρι και να τους εξασφαλίσει 15 λεπτά δημοσιότητας και ένα «χρυσό κουφέτο». Η σουρεάλ κατάσταση που επικρατεί στο πλατό της εκπομπής κινεί το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού, που ανταμείβει το πρωτότυπο κόνσεπτ με υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή. Μετά το σόου Με Φόρα, που συμπαρουσιάζει με τον Βλάσση Μπονάτσο στον ΑΝΤ1 τη σεζόν 1999-2000, το 2001 υπογράφει συμβόλαιο με το Alter, στο οποίο θα παραμείνει μέχρι και το 2011, οπότε ο σταθμός λόγω οικονομικών προβλημάτων κατεβάζει ρολά. Μια δεκαετία με Παρατράγουδα, Αϋπνίες, Je t’aime, Είσοδος Ελεύθερη και Ζαμανφού, εκπομπές μέσα από τις οποίες αφήνει το προσωπικό της στίγμα. «Η Πάνια έχει ένα συγκεκριμένο τηλεοπτικό χαρακτήρα. Αυτοκανιβαλίζεται και κάνει ακραίο χιούμορ. Έχει μια δική της μανιέρα που δεν αντιγράφεται» λέει στο People άνθρωπος που τη γνωρίζει.

Ένα χρόνο μετά το κλείσιμο του Alter, παρουσιάζει για δύο σεζόν την εκπομπή Αννίτα SOS στον Alpha, ενώ το φθινόπωρο του 2015 η εκπομπή μετονομάζεται σε Αnnita.gr και αλλάζει τηλεοπτική στέγη, καθώς η παρουσιάστρια αποδέχεται την πρόταση του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon. Η εκπομπή Αnnita.gr κάνει πρεμιέρα στις 27 Σεπτεμβρίου, ενώ λίγες μέρες αργότερα, στις 14 Οκτωβρίου, ξεκινάει και η βραδινή εκπομπή Parole. Η πλειοψηφία της ομάδας της Αννίτας, από το σκηνοθέτη Σωτήρη Σπαθάρη (γιo του Ευγένιου Σπαθάρη), την αρχισυντάκτρια Χρύσα Ζορκάδη, μέχρι και την υπόλοιπη συντακτική ομάδα, είναι πρόσωπα που βρίσκονται στο πλευρό της από την εποχή του Alter. «Αν κάποιος συνεργάτης της χρειαστεί κάτι, θα τον βοηθήσει. Θα την απασχολήσει το πρόβλημά του. Οι άνθρωποι που δουλεύουν μαζί της την ακολουθούν σε κάθε της βήμα και υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και εκτίμηση. Η Αννίτα έχει μια σπάνια ηθική. Εκτός αέρα, είναι πολύ δοτικός άνθρωπος και απίστευτα συναισθηματική, ευαίσθητη και δοτική. Πολλές φορές είναι στην τσίτα, εκρηκτική, αλλά και άνθρωπος με ευαισθησίες. Συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την καλλιέργεια και τη μόρφωσή της με μια ροκιά» υποστηρίζει πρόσωπο από το περιβάλλον της. Όσοι τη ζουν από κοντά μιλάνε για μια γυναίκα χωρίς την έπαρση της «κεντρικής παρουσιάστριας». «Δεν θα μιλήσει απότομα στους συνεργάτες της. Σπάνια θα υψώσει τη φωνή της στο πλατό. Απεναντίας, στα διαλείμματα θα χαλαρώσει, θα ανάψει το τσιγάρο της και θα ανανεώσει την πούδρα στο πρόσωπό της» λέει στο People πρόσωπο που συνεργάζεται μαζί της.

Η Αννίτα είναι ίσως η μοναδική περίπτωση παρουσιάστριας που προστατεύει με θρησκευτική ευλάβεια τα του οίκου της. Δεν μιλάει για τα προσωπικά της (η μοναδική σχέση που είχε πάρει δημοσιότητα πριν από το γάμο της ήταν με τον ηθοποιό και τραγουδιστή Φράνκο Αλφόνσο) και αποφεύγει με χιούμορ και ευγένεια οποιαδήποτε προσπάθεια δημοσιογράφων που θα την πλησιάσουν προκειμένου να της αποσπάσουν κάτι που θα αφορά τόσο το παιδί της, όσο και τη σχέση της με το μουσικοσυνθέτη. Από τις ελάχιστες εξαιρέσεις ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε το Μάρτιο του 2014 στην εκπομπή Μες Στην Καλή Χαρά, όπου για πρώτη φορά μίλησε για τη σχέση της με τον Νίκο Καρβέλα. «Ο Νίκος μπήκε δυναμικά και τσαμπουκαλεμένα στη ζωή μου. Βασικά, χωρίς να με έχει γνωρίσει από κοντά, με πήρε τηλέφωνο μια μέρα και μου είπε ότι είμαι η γυναίκα του και πως θα έχουμε σχέση μαζί για τα επόμενα χρόνια. Είναι αφοπλιστικός και ένα γοητευτικό πλάσμα. Γοητεύομαι από εκείνον συνέχεια» δήλωνε στην Κατερίνα Καραβάτου και στην Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, ενώ παράλληλα δεν δίστασε να απαντήσει αυθόρμητα σε ακόμα πιο προσωπικές ερωτήσεις. «Όταν τσακωνόμαστε, κανένας από τους δυο δεν υποχωρεί. Γίνονται πολλές διαδικασίες για να γίνει η ανακωχή. Οι άνθρωποι δεν μπορούμε να ταυτιζόμαστε στα πάντα και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο τσακωνόμαστε. Με τον Νίκο τσακωνόμαστε μόνο για ιδεολογικά πράγματα» είχε δηλώσει. Η συζήτηση, όπως ήταν φυσικό, πήγε και στον 6χρονο τότε γιο της. «Τον Ανδρέα τον λατρεύουμε και οι δυο. Ζούμε την αγάπη για το παιδί μας» αρκέστηκε να πει.

Η σχέση τους ξεκίνησε ανορθόδοξα και ουσιαστικά κάπως έτσι συνεχίστηκε, καθώς πρώτα ήρθε στον κόσμο το παιδί τους και ύστερα ακολούθησε ο γάμος.

Η Πρωτοχρονιά του 2008 βρίσκει την Αννίτα στο μαιευτήριο να κρατά σφιχτά στην αγκαλιά της το πρώτο της παιδί, ενώ λίγους μήνες αργότερα, τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου, γίνεται η βάφτιση και ο μικρός παίρνει το όνομα Ανδρέας. Το μυστήριο τελείται στην Ιερά Μονή Παναγίας Βουλκάνου στη Μεσσηνία, με νονά τη Σοφία Καρβέλα, κόρη του μουσικοσυνθέτη από το γάμο του με την Άννα Βίσση. Δύο χρόνια αργότερα, στις 29 Απριλίου του 2010, το ζευγάρι παντρεύεται στο εκκλησάκι του Politia Tennis Club με κουμπάρους τη Ρούλα Κορομηλά και τον ιδιοκτήτη του Politia Tennis Club, Κώστα Δροσόπουλο. «Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση όταν μάθαμε πως κουμπάρα θα είναι η Κορομηλά, από την άποψη πως η Αννίτα δεν έκανε ποτέ στενή παρέα με τηλεοπτικά πρόσωπα», λέει άνθρωπος που συνεργαζόταν μαζί της εκείνη την εποχή. Η νύφη φτάνει στην εκκλησία με κατακόκκινο μίντι φόρεμα Pronovias, ενώ ο Καρβέλας εμφανίζεται με μαύρο κοστούμι και λευκά αθλητικά παπούτσια. «Από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε με τον Νίκο, παντρεύτηκαν τα μυαλά μας. Αυτός ο γάμος έγινε για να δώσω χαρά στη μάνα μου, που τώρα δεν υπάρχει στη ζωή, για να τον δει ο πατέρας μου, που σήμερα δεν έχει την επικοινωνία που έχει ένας φυσιολογικός άνθρωπος διότι πάσχει από Αλτσχάιμερ, και γιατί το παιδί μου θα έχει φωτογραφίες για να θυμάται πώς ήταν η γιορτή του γάμου» θα πει εκείνη τέσσερα χρόνια αργότερα στην εκπομπή Μες Στην Καλή Χαρά.

Τον Οκτώβριο του 2015, λίγες ώρες πριν από την πρεμιέρα της εκπομπής Parole, η Σάσα Σταμάτη, κάνοντας ρεπορτάζ για την εκπομπή Το Πρω1νό, συναντά έξω από τις εγκαταστάσεις του καναλιού Epsilon την Αννίτα Πάνια.karvelas pania hello (4)

Η δημοσιογράφος ρωτά αν ισχύουν τα δημοσιεύματα που λένε πως έχει χωρίσει με τον Καρβέλα. «Χωρίσαμε γιατί είναι σατανιστής κι εγώ άνθρωπος του Θεού!» απαντά με το γνωστό της χιούμορ, χωρίς να επιβεβαιώνει ούτε και να διαψεύδει το οτιδήποτε. Μετά τις πρώτες φήμες για το χωρισμό τους, το ζευγάρι είχε κάνει κοινή εμφάνιση σε βάφτιση στην Καλαμάτα, όπου η Αννίτα βάφτισε την κόρη του καλού της φίλου, και γνωστού διατροφολόγου, Γιώργου Λέοντος. Ωστόσο, τρεις μήνες μετά, δημοσίευμα εβδομαδιαίου περιοδικού υποστήριξε με φωτογραφικά ντοκουμέντα πως ο Νίκος Καρβέλας έχει φύγει από το σπίτι τους και φιλοξενείται στο σπίτι της Άννας Βίσση. Όπως και να έγιναν τα πράγματα, η Πάνια επέλεξε το δρόμο που γνωρίζει εδώ και πολλά χρόνια: της σιωπής και της αξιοπρέπειας. «Δεν αναφέρει ποτέ κάτι σχετικό με το χωρισμό της ή το παιδί. Ειδικά σε ό,τι αφορά τον Ανδρέα, είναι απίστευτα προσεκτική. Είναι από τις γυναίκες που ποτέ δεν θα “πουλήσουν” τη μητρότητα. Προστατεύει το παιδί της από φωτογραφίες και δημοσιότητα. Το γιο της τον λατρεύει. Είναι η καψούρα της και είναι εκδηλωτική μαζί του, χωρίς να είναι η κλασική υπερπροστατευτική μαμά. Παρ’ όλα αυτά, δεν της αρέσει να μιλάει καθόλου για τα προσωπικά της, δεν κυκλοφορεί σε μέρη που υπάρχουν παπαράτσι, παρά μόνο αν πρόκειται για μια βραδινή έξοδο στο θέατρο ή κάποιο νυχτερινό κέντρο. Δεν έχει στήσει ποτέ παπαρατσικό θέμα και δεν της αρέσει καθόλου να προκαλεί με τη ζωή της. Ό,τι φωτογραφίες της έχουμε δει στα περιοδικά είναι από βαφτίσεις, γάμους, πάρτι των σταθμών με τους οποίους συνεργάζεται και μετρημένες βραδινές εξόδους» αναφέρει πηγή του ρεπορτάζ.

Η καθημερινότητά της είναι μοιρασμένη ανάμεσα στον 8χρονο γιο της και στους κοντινούς της ανθρώπους. Τα βράδια χαλαρώνει βλέποντας δημοφιλείς σειρές της αμερικάνικης τηλεόρασης. Στις λιγοστές της εξόδους επισκέπτεται ιταλικά και ασιατικά εστιατόρια, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που πελάτες την έχουν δει σε διπλανά τραπέζια να απολαμβάνει τις λιχουδιές του μεζεδοπωλείου Κιμωλία στη Δροσιά. Τα σοκολατένια γλυκά είναι η αδυναμία της. Μάλιστα φτιάχνει και η ίδια υγιεινά γλυκά, όπως κέικ με αλεύρι χωρίς γλουτένη και σιρόπι αγαύης, ενώ στις σπεσιαλιτέ της είναι και το τιραμισού. «Δεν κάνει κοσμική ζωή. Ακόμα και όταν αποφασίσει να πάει σε μπουζούκια, θα προτιμήσει ένα πιο αυθεντικό σκυλάδικο παρά κάποιο glamorous νυχτερινό κέντρο. Γενικά, σε όλα της προτιμά το original από οτιδήποτε στημένο. Μπορεί να δίνει την αίσθηση πως σε κάποια πράγματα είναι των άκρων, για παράδειγμα, κάποιες φορές χρησιμοποιεί μια αργκό νταλικέρη, εξαιτίας της παιδείας της όμως όλο αυτό απενοχοποιείται και τελικά δείχνει γλυκό και πολύ “Αννίτα”» λέει άνθρωπος που έχει συνεργαστεί μαζί της.

Παρότι ο χωρισμός από τον Καρβέλα είναι σχετικά φρέσκος, δείχνει να είναι καλά στην ψυχολογία της. Αν και δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στο ντύσιμο, τελευταία δεν αποχωρίζεται ποτέ τα ψηλοτάκουνα παπούτσια της, ενώ πρόσφατα έβγαλε και τις τρέσες σε ένα από τα διαλείμματα της εκπομπής Parole. Μάλιστα είπε χαριτολογώντας πως «Θα πορευτώ με αυτό το μαλλί που υπάρχει. Θα πρέπει να δω την αλήθεια κατάματα».

Το τελευταίο διάστημα έχει αλλάξει αισθητά τις ενδυματολογικές της επιλογές, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα στον αέρα της εκπομπής. Στο παρελθόν φορούσε ως επί το πλείστον μαύρα παντελόνια και φαρδιά Τ-shirts. Τώρα είναι περισσότερο θηλυκή, φορά ρούχα με χρώματα, φορέματα, ακόμα και μίνι. Προσέχει περισσότερο την εμφάνισή της, έχει υιοθετήσει νέο στιλ μαλλιών, χωρίς εξτένσιον, και έχει αποκτήσει ιδιαίτερα καλλίγραμμη σιλουέτα. «Δίαιτες δεν κάνει, απλά έχει περιορίσει τα γλυκά πολύ. Δεν ασχολείται με κάποιο συγκεκριμένο άθλημα, ούτε είναι υπέρμαχος του γυμναστηρίου. Έχει, όμως, διάδρομο στο σπίτι και τον χρησιμοποιεί φανατικά» λέει άνθρωπος από το περιβάλλον της.  Όσον αφορά την προσωπική της ζωή, δημοσιεύματα τη θέλουν ζευγάρι με τον οικονομολόγο Νίκο Σαμοΐλη, που εμφανίζεται στην εκπομπή Parole και με τον οποίο κάνει συχνά κοινές εξόδους. Όμως, άνθρωποι από το εργασιακό περιβάλλον της υποστηρίζουν πως δεν έχουν λάβει αυτό το μήνυμα. «Η Αννίτα κάνει εξόδους με την ομάδα της εκπομπής. Με τον Νίκο Σαμοΐλη είναι φίλοι και συνεργάτες. Δεν γνωρίζουμε να υπάρχει κάτι ερωτικό ανάμεσά τους. Εκτός πια αν το προστατεύουν τόσο καλά που δεν το έχει πάρει χαμπάρι κανείς».


ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger