Το χρονικό του μακελειού στο γκέι μπαρ στο Ορλάντο δημοσιεύει η αμερικάνικη εφημερίδα Orlando Sentinel:

Ένας άνδρας, που όπως όλα δείχνουν έδρασε μόνος του, οπλισμένος με ένα περίστροφο και ένα αυτόματο τουφέκι, σκότωσε τουλάχιστον 50 ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον 53 σε ένα νυχτερινό κέντρο, όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι στο Ορλάντο, νωρίς σήμερα το πρωί σε μία από τις πλέον πολύνεκρες μαζικές δολοφονίες στην αμερικανική ιστορία.
Όπως έγραψε η εφημερίδα Orlando Sentinel, ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Τζον Μίνα δήλωσε ότι ο ένοπλος άνδρας πυροβόλησε πρώτη φορά γύρω στις 2.02 τοπική ώρα εναντίον ενός αστυνομικού και κατόπιν έτρεξε μέσα στο κέντρο, όπου βρίσκονταν περισσότεροι από 200 άνθρωποι.
Οι λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συνέβη στο εσωτερικό του κλαμπ παραμένουν συγκεχυμένες, αλλά η αστυνομία υποστηρίζει ότι είχε να αντιμετωπίσει ένα περιστατικό ομηρίας.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, γύρω στις 5.00 το πρωί άνδρες των επίλεκτων δυνάμεων της αστυνομίας SWAT άνοιξαν πυρ και πραγματοποίησαν έφοδο στο νυχτερινό κέντρο, όπου ανακάλυψαν τους 50 νεκρούς, μεταξύ αυτών τον δράστη και άλλους 53 ανθρώπους να έχουν τραυματιστεί.
Ο αστυνομικός διευθυντής έδωσε τα εύσημα στους άνδρες του καθώς διέσωσαν 30 ομήρους από το νυχτερινό κέντρο που βρισκόταν στην λεωφόρο Όραντζ, δίπλα στο περιφερειακό ιατρικό κέντρο του Ορλάντο.
«Σήμερα η κοινότητά μας κατέστη μάρτυρας και βίωσε ένα πολύ φρικιαστικό έγκλημα» επισήμανε σε μμε ο δήμαρχος Μπάντι Ντάιερ.
«Χάθηκαν πολλές ζωές και πολλοί άνθρωποι υπέστηκαν ψυχολογικό σοκ καθώς ήταν αυτόπτες μάρτυρες ενός εγκλήματος».
Όπως γράφει η εφημερίδα Orlando Sentinel, περίπου 230 άνθρωποι βρίσκονται στο κλαμπ όταν ο Ομάρ Ματίν, ο φερόμενος δράστης, εισέβαλε κρατώντας τους ομήρους το διάστημα μεταξύ 2.00 το πρωί και 5.00 το πρωί τοπική ώρα, όταν οι δυνάμεις SWAT αντήλλαξαν πυρά μαζί του.
Άνθρωποι που πρόλαβαν να κρυφτούν στις τουαλέτες τηλεφώνησαν στην αστυνομία κατά τη διάρκεια του μακελειού.
Σε βίντεο αυτόπτη μάρτυρα καταγράφονται σκηνές στο νυχτερινό κέντρο Pulse, ενώ ο δράστης έχει ανοίξει πυρ.
Αστυνομικοί κάνουν λόγο για έναν «μοναχικό λύκο». Ο φερόμενος δράστης είχε μαζί του ένα αυτόματο τουφέκι, ένα περίστροφο και ενδεχομένως είχε στην κατοχή του έναν εκρηκτικό «μηχανισμό».
Σύμφωνα με τις αρχές το μακελειό στο νυχτερινό κέντρο δεν έχει σχέση με τους πυροβολισμούς που έπεσαν στο εσωτερικό του θεάτρου The Plaza Live στο Ορλάντο, όπου ένας άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε την πρώην τραγουδίστρια του σόου «The Voice» Κριστίνα Γκρίμι.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
Ο Κένεθ Μελέντεζ και οι φίλοι του βρίσκονταν στο νυχτερινό κέντρο όταν ξέσπασαν οι πυροβολισμοί. Τέσσερις από τους φίλους του τραυματίστηκαν.
«Είναι κάτι που βλέπεις στις ταινίες αλλά ποτέ δεν σκέφτεται ότι μπορεί να συμβεί σε εσένα» περιέγραψε ο ίδιος.
«Αρχικά, όταν άκουσα τους πυροβολισμούς νόμιζα ότι ήταν η μουσική, ωστόσο συνειδητοποίησα ότι συνέβαινε στην πραγματικότητα. Άρχισα να τρέχω και είδα κάποιον να αιμορραγεί από το χέρι. Σκέφτηκα: συμβαίνει πραγματικά και συνέχισα να τρέχω».
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τουλάχιστον 40 πυροβολισμοί έπεσαν στο κλαμπ.
Στις 5 το πρωί τοπική ώρα οι αρχές χρησιμοποίησαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό για να τραβήξουν την προσοχή του δράστη, κατόπιν εισέβαλαν με ένα όχημα. Πριν από τις 6 το πρωί η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης ήταν νεκρός. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας αντήλλαξαν πυροβολισμούς με εκείνον δύο φορές.
Εννέα αστυνομικοί ενεπλάκησαν κι ένας τραυματίστηκε στο κεφάλι. Σώθηκε χάρη στο κράνος που φορούσε.
Η διεύθυνση του Pulse ανήρτησε μια ανακοίνωση στον ιστότοπό του: «βγείτε όλοι έξω και αρχίστε να τρέχετε».
Ο Κρίστοφερ Χάνσεν, 32 ετών, μετακόμισε στο Ορλάντο πριν από δύο μήνες και επισκεπτόταν για πρώτη φορά το κλαμπ. Βρισκόταν κοντά στην έξοδο του μπαρ όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί.
«Απλά έπεσα στο έδαφος και βγήκα έρποντας έξω».
«Κόσμος προσπαθούσε να βγει για να γλυτώσει από το πίσω μέρος του νυχτερινού κέντρου» σημείωσε ο 32χρονος.
«Βοήθησα κάποιον που είχε πέσει στο έδαφος. Δεν είμαι σίγουρος εάν ήταν νεκρός ή ζωντανός».
Ο Τζέινερ Αντονέτι, ηλικίας 53 ετών, βρισκόταν στο πίσω μέρος του νυχτερινού κέντρου όταν άκουσε τους πυροβολισμούς.
«Ήταν τόσο πολλοί, τουλάχιστον 40… ήταν αδιάκοποι» περιέγραψε στην Orlando Sentinel.


ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger