Ενήργησε προς όφελος αλλοδαπού κράτους πράξεις ασυμβίβαστες με τα συμφέροντα της Ελλάδας και την ιδιότητα του Έλληνα – Θα επέμβει η Δικαιοσύνη;

Με τον κίνδυνο της απώλειας της ελληνικής ιθαγένειας βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος ο ψευδομουφτής Ξάνθης κ. Αχμέτ Μέτε μετά και τις προκλητικές, εναντίον των συμφερόντων της Ελλάδας, δηλώσεις που έκανε τον περασμένο Μάιο στη Σαμψούντα.
Συγκεκριμένα, σε συνέδριο που διοργάνωσε σε Πανεπιστήμιο της τουρκικής πόλης η Κοινότητα Βαλκανικών Ερευνών, που κινεί τον νέο-οθωμανικό αλυτρωτισμό στα Βαλκάνια, με τίτλο «Η τουρκική ταυτότητα των μουσουλμάνων στη Δυτική Θράκη» ο ψευδομουφτής Ξάνθης εμφανίστηκε ως πρόεδρος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης» με το σύνθημα για μια «μεγάλη δυνατή Τουρκία»!
Με απύθμενο θράσος ο ίδιος στην ομιλία του ανέφερε πως «Οι μουσουλμάνοι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης είναι Τούρκοι, οι οποίοι με την ανταλλαγή των πληθυσμών ξέμειναν στην Ελλάδα από σεβασμό στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και σε πέντε παπάδες. Αυτό θέλω να υπογραμμίσω ιδιαιτέρως. Οι ανταλλαγέντες πρόσφυγες τράβηξαν πολλά, ιδίως οι δύο πρώτες γενιές υπέφεραν πολύ. Όσο για την τρίτη γενιά, συνεχίζει τη ζωή της, όπως εσείς, ως πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας, κάτω από την τουρκική σημαία (!!!). Αλλά η μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη υποφέρει εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια, υπέφεραν οι πατεράδες μας, υποφέρουμε εμείς, υποφέρουν και τα παιδιά μας. Με δύο λόγια, εγώ μεγάλωσα μέσα σε ένα κλίμα νόστου, τα παιδιά μου τα μεγαλώνω νοσταλγώντας. Νοσταλγώ την ταυτότητα, τα τζαμιά, το χώρο, νοσταλγώ το καθετί».
Στη συνέχεια και αφού χαρακτήρισε τη Δυτική Θράκη ως την «πιο φτωχή περιοχή της Ευρώπης» τόνισε προς πάσα κατεύθυνση πως «πρέπει να εργαστούμε για μια δυνατή Τουρκία»!!!
«Αν η Τουρκία είναι δυνατή, δυνατοί είμαστε κι εμείς. Όταν η Τουρκία εξασθενεί, ασφυκτιούμε. Πρέπει να εργαστούμε για μια δυνατή Τουρκία. Βοήθεια δεν περιμένει μόνο η Δυτική Θράκη. Βοήθεια περιμένει όλος ο ισλαμικός κόσμος που λέει “είμαι Τούρκος”» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όλα τα παραπάνω προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης και του ΥΠΕΞ με τον εκπρόσωπο του κ. Ευστράτιο Ευθυμίου να κάνει λόγο για «εμπρηστικές πρωτοβουλίες και δηλώσεις που αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν κλίμα αναστάτωσης και αβεβαιότητας που προφανώς δεν βοηθούν κανέναν, ούτε βεβαίως το ακροατήριο στο οποίο απευθύνονται».
«Η Ελλάδα ακολουθεί πολιτική ισοπολιτείας και ισονομίας για όλους τους Έλληνες πολίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος, εξασφαλίζοντάς τους ευημερία, αξιοπρέπεια και σεβασμό όλων των δικαιωμάτων τους», ανέφερε ο κ. Ευθυμίου και πρόσθεσε ότι «απόδειξη τούτου είναι ότι η μουσουλμανική μειονότητα που διαβιεί στην Θράκη, απολαμβάνει πλήρως όλα τα δικαιώματά της και αναπτύσσεται απρόσκοπτα. Η Ελληνική κυβέρνηση με σεβασμό στις επιμέρους ιδιαιτερότητες των μουσουλμάνων πολιτών της προβαίνει σε στοχευμένες δράσεις, ώστε να είναι όλοι σε θέση να επωφελούνται των ευκαιριών που προσφέρει η Ελληνική Δημοκρατία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Πέραν όμως της αναμενόμενης αντίδρασης του ΥΠΕΞ αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι μέχρι σήμερα ο ψευδομουφτής Ξάνθης δεν αντιμετώπισε κάποια κύρωση για τις υπονομευτικές του αυτές δηλώσεις παρά τη σαφή παραβίαση της νομοθεσίας. Ειδικότερα, στο άρθρο 17 του Ν.3284/2004 περί «Κυρώσεων του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας» αναφέρεται με απόλυτη σαφήνεια πως «Όποιος κατά τη διαμονή του στην αλλοδαπή ενήργησε προς όφελος αλλοδαπού κράτους πράξεις ασυμβίβαστες προς την ιδιότητα του Έλληνα και αντίθετες προς τα συμφέροντα της Ελλάδας» μπορεί να κηρυχθεί έκπτωτος της ελληνικής ιθαγένειας.
Η ανοχή αυτή μάλιστα αλλά και η ατιμωρησία που φαίνεται να απολαμβάνει ο κ. Αχμέτ Μέτε τον οδήγησαν λίγες μέρες αργότερα στο να αποθρασυνθεί τελείως και να προχωρήσει σε ακόμα μια παραβίαση του ελληνικού Συντάγματος με ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχιακών δικαιωμάτων της Ελλάδας, αυτή τη φορά εντός των συνόρων, όταν και στο συνέδριο του ΚΙΕΦ «ευχήθηκε» η Θράκη να γίνει η νέα «Βόρεια Κύπρος» και ο πρόεδρος του κόμματος ο «νέος Ντενκτάς».
Εκτός του ψευδομουφτή Ξάνθης πάντως τη Δικαιοσύνη ενδεχομένως  να κληθούν να αντιμετωπίσουν αργά ή γρήγορα και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Μειονότητας» σε περίπτωση που δεν λάβουν αποστάσεις ή δεν καταδικάσουν τις παραπάνω προκλητικές και υπονομευτικές του δηλώσεις.
Εν κατακλείδι, και μετά απ’ όλα αυτά, το ερώτημα πλέον που γεννάται είναι ένα και μοναδικό: ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger