Μετά από σκληρές μάχες με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κατέλαβαν την Παρασκευή το κατηχητικό σχολείο των τζιχαντιστών στην πόλη Μανμπίτζ, βορειοδυτικά της Συρίας, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Επίσης, οι στρατιώτες των SDF έδιωξαν τους τζιχαντιστές από τα σιλό – σιταποθήκες και τις φάρμες Αχντάρ, νότια της πόλης.

«Υποστηριζόμενες αεροπορικώς από τον Διεθνή Συνασπισμό, οι δυνάμεις μας έθεσαν υπό τον έλεγχό τους στρατηγικής σημασίας περιοχές στη Μανμπίτζ και ανάγκασαν το Ισλαμικό Κράτος να υποχωρήσει», δήλωσε εκπρόσωπος των SDF που μίλησε στο ARA News.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η κατάληψη του κτιρίου που χρησιμοποιούσε το Ισλαμικό Κράτος ως ιεροδιδασκαλείο της Σαρία (κατηχητικό) αποτελεί σημαντικό πλήγμα στην οργάνωση.

«Το σχολείο χρησιμοποιούνταν από τους τζιχαντιστές ως στρατόπεδο εκπαίδευσης νεαρών που είχαν αναγκαστεί να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος [παιδομάζωμα]».

«Επίσης», συνέχισε ο ίδιος, «η εκδίωξη των τζιχαντιστών από τις σιταποθήκες και τις φάρμες Αχντάρ νότια της Μανμπίτζ επιτρέπει στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις να συνεχίσουν την προέλασή τους».

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger