«Η χώρα μας δεν θα γίνει μέρος του στόλου που προετοιμάζεται εναντίον της Ρωσίας», τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο ΜπόρισοφΤην άρνηση της Βουλγαρίας να συμμετάσχει στην κοινή άσκηση του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπόρισοφ, μετά τη σχετική πρόσκληση που δέχτηκε, στο πλαίσιο της ανάπτυξης δυνάμεων στην περιοχή της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν επιθυμεί τον πόλεμο στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά την παρουσία σκαφών αναψυχής και τουριστών, οι οποίοι θα διασκεδάζουν και θα ενισχύουν τις τοπικές οικονομίες. «Από πάντα έλεγα ότι θέλω τη Μαύρη Θάλασσα γεμάτη από σκάφη αναψυχής, πολλούς τουρίστες και όχι να εξελιχθεί σε ένα πεδίο πολεμικής αντιπαράθεσης. Δεν χρειάζομαι έναν πόλεμο στη Μαύρη Θάλασσα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπόικο Μπόρισοφ.

Η πρόταση έγινε κατά την επίσκεψη του Ρουμάνου προέδρου, Κλάους Γιοχάνις στη Βουλγαρία, στις 15-16 Ιουνίου και είχε λάβει την έγκριση από το ΝΑΤΟ. «Η χώρα μας δεν θα γίνει μέρος του στόλου που προετοιμάζεται εναντίον της Ρωσίας», πρόσθεσε ο Μπόρισοφ, τονίζοντας πως «το να στείλω στόλο εναντίον της Ρωσίας είναι κάτι που ξεπερνά τα όρια και δεν μπορώ να το αντέξω».

Ο Μπόρισοφ τόνισε με οργή, πως εν μέσω τουριστικής περιόδου, είναι απαράδεκτο να μεταφερθούν στο σημείο εκείνο στόλος και στρατός, καθώς θα προκαλέσουν σημαντικό πλήγμα στην τουριστική κίνηση.

Το ρόλο του «πυροσβέστη» στην ένταση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Δύση και το Κρεμλίνο θέλησε να αναλάβει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο οποίος ανέφερε ότι «αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να πυροδοτήσουμε την κατάσταση περισσότερο με διαξιφισμούς και πολεμοχαρή συμπεριφορά. Όποιος πιστεύει ότι μια συμβολική παρέλαση τεθωρακισμένων στα ανατολικά σύνορα της Συμμαχίας θα φέρει σταθερότητα, κάνει λάθος», προσθέτει και επισημαίνει ότι «θα ήταν μοιραίο αν τώρα περιορίζαμε την προσοχή μας στον στρατό και αναζητούσαμε λύσεις αποκλειστικά μέσω της πολιτικής της αποτροπής».


protothema.gr


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger