Η Sanofi συμφώνησε σε μια ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων αξίας 22,8 δισ. ευρώ με τη γερμανική Boehringer Ingelheim. Η κίνηση θα τονώσει τις δραστηριότητες της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας στην πώληση φαρμάκων που χορηγούνται χωρίς συνταγή γιατρού, τονίζει το Bloomberg.
Οι εταιρίες γνωστοποίησαν σήμερα πως έφτασαν σε οριστική συμφωνία, ενώ το Δεκέμβριο είχαν ανακοινώσει ότι βρίσκονται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις.
Οι όροι της συμφωνίας έχουν παραμείνει ως είχαν κατά την αρχική ανακοίνωση: Η Sanofi θα ανταλλάξει την επιχείρηση ιατρικής φροντίδας ζώων Merial, αξίας 11,4 δισ. ευρώ, με την επιχείρηση καταναλωτικών προϊόντων υγείας της Boehringer, η οποία εκτιμάται στα 6,7 δισ. ευρώ. Επιπρόσθετα, η Boehringer θα πληρώσει 4,7 δισ. στη Sanofi, σε μετρητά.
Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του χρόνου. Η Sanofi θα χρησιμοποιήσει ένα μέρος των κερδών για να επαναγοράσει μετοχές, ενώ αναμένει πως η συμφωνία θα είναι ουδέτερη για τα κέρδη του επόμενου χρόνου. Όπως ανακοίνωσε, θα προσθέσει στα κέρδη από εκεί και μετά.
Η συμφωνία βοηθά το διευθύνοντα σύμβουλο Olivier Brandicourt να αναμορφώσει τη Sanofi, της οποίας το τμήμα φαρμακευτικών προϊόντων έχει πληγεί από μειούμενες πωλήσεις του καλύτερου προϊόντος της, της ινσουλίνης. Προσθέτει επίσης στην ενοποίηση του τομέα καταναλωτικών προϊόντων υγείας.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger