Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον Γιώργο Παπανδρέου πριν από λίγες ημέρες και η τηλεφωνική τους συνομιλία κράτησε αρκετά. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνομιλούν χωρίς αυτό να δημοσιοποιηθεί. Η εικασία που γίνεται μεταξύ όσων γνωρίζουν αυτή την επαφή είναι ότι αυτή τη φορά βασικό θέμα συζήτησης ανάμεσα στον νυν και τον πρώην πρωθυπουργό ήταν ο ανασχηματισμός. Δεν έχει αποφασιστεί ημερομηνία, αλλά το θέμα δεν είναι τόσο το πότε όσο το με ποιους.

Ο πάγκος είναι μικρός και οι μεταγραφές δύσκολες. Άλλωστε, όσο φθείρεται η εικόνα της κυβέρνησης, υποχωρεί δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ και πολλαπλασιάζονται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε βάρος υπουργών και βουλευτών, τόσο λιγότεροι εμφανίζονται πρόθυμοι να εμπλακούν. Οι πιστοί του ΓΑΠ είναι η βασική δεξαμενή από την οποία θέλουν στο Μέγαρο Μαξίμου να αντλήσουν δυνάμεις, εξού και «έπαιξε» πολύ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ομως, δεν είναι καθόλου απλό. Για παράδειγμα, ο Χάρης Καστανίδης, που μάλλον θα τον ήθελαν, ξιφουλκεί στο τουίτερ ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και τώρα, με το θέμα των offshore, το... τερμάτισε. 



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger