«Απλή και Άδολη Αναλογική – Φτάνει πια η κοροϊδία»  τιτλοφορεί ο Μανόλης Γλέζος δήλωσή του στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο Μανόλης Γλέζος επισημαίνει ότι όσοι υποστηρίζουν ότι σέβονται στο Σύνταγμα οφείλουν να υποστηρίξουν ως εκλογικό σύστημα την Απλή Αναλογική, διότι μόνο αυτή αποτελεί έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας και εκφράζει την ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωσή της.

Η δήλωση του Μανόλη Γλέζου

Το σημερινό Σύνταγμα αναφέρει:

«Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία» (Άρθρο 1 &2)
«Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας» (Άρθρο 2 &1)
«Η Ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση» (Άρθρο 52)

Όσοι υποστηρίζουν ό,τι σέβονται το Σύνταγμα οφείλουν να υποστηρίξουν ως εκλογικό σύστημα την Απλή Αναλογική, διότι μόνο αυτή αποτελεί έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας και εκφράζει την ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής κυριαρχίας. Όσοι, επίσης, υποστηρίζουν ό,τι βασικός τους κανόνας είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα και η υπεράσπιση του δικαίου, οφείλουν να το αποδείξουν στην πράξη.

Τα εκάστοτε κομματικά συμφέροντα, σχεδίαζαν ως τώρα το εκλογικό σύστημα και το ίδιο επιχειρούν και τώρα.
Τα μέχρι τώρα εκλογικά συστήματα που εφαρμόστηκαν αγνόησαν την λαϊκή βούληση, έφεραν κυβερνήσεις αυταρχικές που με την παντοδυναμία που τους έδιναν οι εκλογικοί νόμοι, αγνόησαν τον διάλογο και έφεραν την Οικονομία και τη Δημοκρατία σε αδιέξοδο.
Η απογοήτευση των πολιτών που βλέπουν τη ψήφο τους να εξαφανίζεται, εκφράζεται με την αποχή που κάθε φορά παρουσιάζεται όλο και ισχυρότερη.

Ως εδώ και μη παρέκει-  Φτάνει πια η κοροϊδία.

Επιτέλους το όραμα όσων προσέφεραν τη ζωή τους για τη Δημοκρατία, το βασικό αξίωμα των προοδευτικών και αριστερών πολιτικών σχηματισμών, της ΕΔΑ και του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει πράξη.  Η ανόθευτη και άδολη Απλή Αναλογική του Γιάννη Πασαλίδη είναι το μόνο εκλογικό σύστημα που διασφαλίζει την αξία του ανθρώπου, του πολίτη.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger