Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Στρατιωτική επέμβαση στο Αφγανιστάν όπου επικρατεί μια κατάσταση χάους με συνεχείς επιθέσεις των φανατικών μουσουλμάνων Ταλιμπάν, ετοιμάζεται να επιχειρήσει η Ρωσία, αλλάζοντας όλα τα στρατηγικά δεδομένα της περιοχής μετά και από την ρωσική επέμβαση στην Συρία.

65240
Υπενθυμίζεται ότι και την δεκαετία του ογδόντα είχαν επέμβει οι Σοβιετικοί αλλά τότε ένεκα της αμερικανικής στρατιωτικής βοηθείας προς του Ταλιμπάν η επιχείρηση απέτυχε και επεκράτησαν τότε οι ισλαμιστές, ενώ οι ίδιοι οι Αμερικανοί πλήρωσαν πολύ ακριβά λίγα χρόνια αργότερα αυτή τους την στήριξη.



Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου που επικαλείται το ρωσικό Sputnık, τον περασμένο Απρίλιο ο υπουργός Εξωτερικών του Αφγανιστάν μεταβεί στην Μόσχα όπου είχε επαφές με ανώτατους παράγοντες του Κρεμλίνου ζητώντας στρατιωτική βοήθεια και ενισχύσεις σε πολεμοφόδια και πολεμικά ελικόπτερα. Η επίσκεψη αυτή έγινε μετά από απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του Αφγανιστάν να στραφεί προς την Ρωσία για βοήθεια, μετά την αποτυχία των Δυτικών να προστατέψουν των χώρα από τους Ισλαμιστές.

Η απάντηση της Ρωσίας στην αφγανική αίτηση ήταν θετική και όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, είναι έτοιμη μεγάλη στρατιωτική δύναμη με πολεμικά ελικόπτερα να εισβάλλει στο Αφγανιστάν για να αντιμετωπίσει τους Ισλαμιστές Ταλιμπάν. Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε και το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν, που μάλιστα ανέφερε ότι στην βάση των ρωσικών πολεμικών ελικοπτέρων CEO Alexander Mikheev εκπαιδεύονται Αφγανοί πιλότοι για να πάρουν μέρος στις επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού.

Άλλη μια δυναμική εμφάνιση της Αρκούδας ?



Rus askeri Afganistan’ a hazırlanıyor = Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται για το Αφγανιστάν

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger