Καζάνι που

βράζει θυμίζει η Διεθνής κοινότητα, με τις γεωπολιτικές εξελίξεις να αναμένονται εναγωνίως.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διανύει ξεκάθαρα μια πολύ δυνατή κρίση, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί με το Βρετανικό δημοψήφισμα στο τέλος του μήνα.

Για τους αναλυτές ο Ιούνιος θα είναι καθοριστικός, για το μέλλον της Ευρώπης και όχι μόνο, καθώς θα πραγματοποιηθούν πολλά και διαφορετικά γεγονότα.

Από την μια έχουμε το Βρετανικό δημοψήφισμα, το οποίο αναμένεται να επηρεάσει και την Ελλάδα, ενώ από την άλλη πλευρά έχουμε την κρίση Ρωσίας-Τουρκία, τις συνεχόμενες προκλήσεις μεταξύ των χωρών και την απειλή του Ισλαμικού κράτους.

Η διεθνής κοινότητα ξαφνικά έρχεται αντιμέτωπη με τις πράξεις της.

Η Τουρκία βιώνει τεράστιες δυσκολίες, ύστερα από την πτώση του ρωσικού μαχητικού, ωστόσο προχωρά καθημερινά σε παραβιάσεις και προκλήσεις εις βάρος της χώρας μας.

Βέβαια, δεδομένης της αλαζονικής και απολυταρχικής στάσης της, η Τουρκία έχει χάσει τους περισσότερους συμμάχου της, με πιο πρόσφατο την Βρετανία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, ο Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν, δήλωσε η Τουρκία είναι εκατομμύρια μίλια μακριά, από την ένταξη στην Ε.Ε, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων στην κυβέρνηση Ερντογάν.

Από την πλευρά του το Τουρκικό ΥΠΕΞ απάντησε πως: «απώτερος στόχος της ένταξης είναι η στρατηγική σημασία αυτής της κίνησης τόσο για την Τουρκία, όσο και για την ΕΕ, ενώ έχουμε αποδείξει ότι η χώρα πραγματοποιεί αποφασιστικά βήματα προς την πλήρη ένταξη».

Ύστερα είχαμε το ντροπιαστικό πανό Αλβανών στο Euro 2016, μέσω του οποίου η Ελλάδα φαινόταν υπεύθυνη για μια γενοκτονία, αυτή των Τσάμηδων, κάτι που προφανώς και δεν ισχύει…

Για πρώτη φορά λοιπόν, τα κράτη φαίνεται να έχουν αγριέψει και οι διαθέσεις προμηνύουν άσχημες εξελίξεις μέχρι το τέλος του Ιουνίου, ενώ όλα θα κριθούν από το βρετανικό δημοψήφισμα.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger