Μετά από καταδίωξη, το σκάφος βούλιαξε και ο 63χρονος διακινητής συνελήφθη - Μέσα στη θαλαμηγό υπήρχαν 23 άνδρες, 10 γυναίκες και 14 παιδιά

Δικαστήριο στα Δωδεκάνησα επέβαλε ποινή φυλάκισης 103 ετών σε 63χρονο Έλληνα διακινητή προσφύγων. Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, καθώς υπήρχε ένταλμα εναντίον του στην Πρέβεζα για παρόμοιες πράξεις, ενώ από την εισαγγελία της Ραφήνας έγινε γνωστό ότι είχε εμπλακεί σε υπόθεση πλαστογραφίας και πρόκλησης ναυαγίου.

Η σύλληψή του έγινε με επεισοδιακό τρόπο, καθώς το σκάφος στο οποίο επέβαινε δεν σταμάτησε στις υποδείξεις των λιμενικών, ανοιχτά της Τήλου, με συνέπεια να ακολουθήσει καταδίωξη και πυροβολισμοί, που κατέληξαν στη βύθισή του. Η υπόθεση εξελίχθηκε τον Ιούνιο του 2015, όταν το Λιμενικό έλαβε σχετικό σήμα. Στο σημείο μετακινήθηκαν δύο σκάφη του λιμενικού, εντοπίζοντας μία ύποτη θαλαμηγό, η οποία απομακρυνόταν με ταχύτητα προς την Τουρκία.

Μετά από καταδίωξη, το σκάφος βούλιαξε και ο 63χρονος διακινητής συνελήφθη. Μέσα στη θαλαμηγό υπήρχαν 23 άνδρες, 10 γυναίκες και 14 παιδιά.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger