Δικό τους κόμμα θέλουν να ιδρύσουν Γερμανοί τουρκικής καταγωγής, μετά την απόφαση του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων.

«Είμαστε αντίθετοι σε μια επεκτατική μεγάλη Ευρώπη και αντίθετοι σε μια επιθετική πολιτική γειτονίας», αναφέρεται στην αρχική έκδοση του Προγράμματος του κόμματος.

Ο επιχειρηματίας Ρεμζί Αρού, εκ των ιδρυτών του κόμματος, εκτιμά ότι η πολιτική κατάσταση στην Γερμανία είναι ασαφής και επομένως αναμένει μεγάλη συμμετοχή.

Μια Γερμανία με αυτοπεποίθηση και ανοιχτή στο κόσμο

Στο Πρόγραμμα επισημαίνεται ακόμη ότι το κόμμα επιθυμεί μια Γερμανία «με αυτοπεποίθηση, σεβασμό στην παράδοση, ανοιχτή στον κόσμο, πολυθρησκευτική, πολυεθνοτική, η οποία φροντίζει για έναν υγιή πατριωτισμό και εθνική υπερηφάνεια.

Και όχι  να πηγαίνει από το ένα άκρο στο άλλο, μια Γερμανία που θα διαδραματίζει έναν εποικοδομητικό και σταθεροποιητικό ρόλο, αντί να στρέφεται εναντίον άλλων χωρών ως γυμνασιάρχης».

Σε περίπτωση που το εν λόγω κόμμα ιδρυθεί και επισήμως, θα είναι το πρώτο κόμμα μεταναστών στην Γερμανία.

Μέχρι τώρα, οι περίπου 3 εκατομμύρια τουρκικής καταγωγής ή και υπηκοότητας κάτοικοι της Γερμανίας, η μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα στη χώρα, συνήθιζαν να εντάσσονται στα γερμανικά κόμματα, κυρίως στο Σοσιαλδημοκρατικό (SPD) και στους Πράσινους.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger