Πηγή: Brazil, Civil Poli

Αρχικά, οι βραζιλιάνικες αρχές υπέθεσαν πως επρόκειτο για μία δολοφονία μετά από απαγωγή και μη καταβολή λύτρων. Πολύ γρήγορα, ωστόσο, αποδείχτηκε πως ο θάνατος της 10χρονης Ραϊάνα Απαρεσίδα Καντίδα (Raiana Aparecida Candida) ήταν πολύ πιο βίαιος και νοσηρός απ’ό,τι είχαν διανοηθεί και οι πιο εξοικειωμένοι, με άγρια εγκλήματα, αστυνομικοί της έρευνας.


Ο θύτης της, ο 42χρονος Jairo Lopes, άρπαξε τη 10χρονη καθώς γύριζε σπίτι της από το σχολείο. Τη βίασε, τη σκότωσε και της ξερίζωσε την καρδιά - την οποία έθαψε σε μικρή απόσταση από το πτώμα της μικρής.
Οι αρχές ήρθαν στα ίχνη του Λόπες, μετά από πληροφορίες πως την εβδομάδα πριν από την εξαφάνιση του παιδιού, είχε εμφανιστεί στο σπίτι της, δήθεν αναζητώντας δουλειά.
«Λίγες ημέρες πριν την εξαφάνιση της Ραϊάνα, εμφανίστηκε, είπε πως το ονομαζόταν Ρομπέρτο και ζήτησε να μιλήσει στον πατέρα της. Ο παππούς της είπε πως δεν ήταν σπίτι. Εκείνος έμεινε, συνέχισε να μιλάει για λίγο με τον παππού της, κάπνισε ένα τσιγάρο και είπε πως ψάχνει για δουλειά», δήλωσε σε τοπικά μέσα μία θεία της μικρής. 
Μετά από πενθήμερο ανθρωποκυνηγητό, ο 42χρονος εντοπίστηκε να κρύβεται σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, κοντά στο σημείο όπου είχε θάψει το 10χρονο θύμα του. Χρειάστηκε να μεταφερθεί με ελικόπτερο από την περιοχή, αφού ένας εξαγριωμένος όχλος περίπου 500 ντόπιων επεχείρησε να τον λιντσάρει.
Στην αρχή, επέμενε για την αθωότητά του. Στη συνέχεια, ωστόσο, αναγκάστηκε να ομολογήσει.


Οι αστυνομικοί αρχικά εξέταζαν το ενδεχόμενο ο 42χρονος να είχε απάγει το 10χρονο θύμα του, σε μία προσπάθεια να εκβιάσει χρήματα από την οικογένειά του. Ωστόσο, ένα τατουάζ αίρεσης στο στομάχι του τους οδηγεί στην εικασία πως ίσως έδρασε στο πλαίσιο κάποιας τελετής μαύρης μαγείας.
Το τελευταίο αυτό έγκλημα έρχεται λιγότερο από δύο μήνες από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και λίγες εβδομάδες μετά τον ομαδικό βιασμό μίας 16χρονης κοπέλας σε φαβέλα του Ρίο Ντε Τζανέιρο και την δημοσιοποίηση εικόνων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είχε προκαλέσει παγκόσμιο αποτροπιασμό.



Πηγή
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger