Το ΝΑΤΟ αδυνατεί στην παρούσα φάση να υπερασπιστεί τις χώρες της Βαλτικής στην περίπτωση μιας εισβολής των ρωσικών δυνάμεων, υποστηρίζει ο αντιστράτηγος Μπεν Χότζες, ένας από τους πλέον υψηλόβαθμους διοικητές των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Die Zeit.


«Είναι αλήθεια ότι η Ρωσία θα μπορούσε να κατακτήσει τις βαλτικές χώρες πιο γρήγορα απ” όσο χρόνο θα χρειαζόμασταν εμείς για να φτάσουμε εκεί και να τις υπερασπιστούμε» είπε ο Χότζες, ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ, στο περιθώριο της στρατιωτικής άσκησης Anaconda-16 που είναι σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο στην Πολωνία.

Στην άσκηση συμμετέχουν 31.000 στρατιώτες από 24 χώρες οι οποίοι πολεμούν έναν φανταστικό εχθρό, την «Ένωση των Κόκκινων» η οποία έχει βάλει στο στόχαστρό της τις χώρες της Βαλτικής και τη βόρεια Πολωνία. Στη Βαρσοβία θα διεξαχθεί στις 8-9 Ιουλίου η σύνοδος του ΝΑΤΟ που είναι αφιερωμένη στην ενίσχυση της παρουσίας των δυνάμεων του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στην ανατολική Ευρώπη.

Επισήμως, η άσκηση αυτή, που έχει επικριθεί από τη Μόσχα, διεξάγεται από την Πολωνία και όχι από το ΝΑΤΟ. «Ορισμένες χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία θεώρησαν ότι ήταν υπερβολικά προκλητικό απέναντι στη Ρωσία να τη χαρακτηρίσουμε «άσκηση του ΝΑΤΟ»», σχολίασε ο Χότζες, σύμφωνα με τη γερμανική μετάφραση των δηλώσεών του.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger