Σύμφωνα με το ρωσικό αρχηγείο του πολεμικού ναυτικού στις αρχές του 2017 το εκσυγχρονισμένο πυρηνοκίνητο καταδρομικό πυραύλων «Στρατάρχης Ουστίνοφ»,
μετά τις επισκευές θα καταπλεύσει για υπηρεσία στην Μεσόγειο Θάλασσα. Αυτό αναφέρθηκε με ανακοίνωση και από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αναφέρουν πολλά δημοσιεύματα.

Το καταδρομικό θα φέρει ενδεχομένως και υπερηχητικούς πυραύλους «Zircon κατά αεροπλανοφόρων» φέροντας το προσωνύμιο των πλοίων της κατηγορίας του «φονέας των αεροπλανοφόρων».

Το καταδρομικό «Στρατάρχης Ουστίνοφ» θεωρείται επίσης ως αντικαταστάτης του καταδρομικού πλοίου «Μόσχα», το οποίο θα καταπλεύσει στα ναυπηγεία για τις επισκευές στις αρχές του 2017.

Υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι στο βαρύ καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων «Μόσχα» κατά την διάρκεια του εκσυγχρονισμού του θα τοποθετηθούν οι ίδιοι υπερηχητικοί πύραυλοι «Zircon», όπως πραγματοποιήθηκε και με το «Ναύαρχος Ναχίμοφ».

Αυτή τη στιγμή, το καταδρομικό «Στρατάρχης Ουστίνοφ» αναβαθμίζεται στο Severodvinsk και στα ναυπηγεία «Zvezdochka» . Από το τέλος του 2015, το πυραυλοφόρο σκάφος ξεκίνησε θαλάσσιες δοκιμές και θεωρείται σχεδόν έτοιμο.

Στο καταδρομικό κατά την διάρκεια του εκσυγχρονισμού του έχουν εγκατασταθεί μεταξύ άλλων και σύγχρονα ραντάρ, τύπου «Boletus», το οποίο είναι σχεδιασμένο να ανιχνεύει στόχους με μεγάλη εμβέλεια και «Fregat-M2M» για την ανίχνευση στόχων χαμηλού ύψους.

Το καταδρομικό «Στρατάρχης Ουστίνοφ» είναι χωρητικότητας 11380 τόνων , με μήκος κύτους 186 μέτρα, πλάτος 20,8 μέτρα, και μέγιστη ταχύτητα υ 34 κόμβους. Διαθέτει πλήρωμα 510 ατόμων, ενώ ο κύριος οπλισμός του σκάφους είναι οι 16 εκτοξευτές P-500 Vazalt.

Η μετακίνηση δύο αμερικανικών αεροπλανοφόρων που περιλαμβάνει, το αεροπλανοφόρο Dwight Eisenhower, με ομάδα μάχης που περιλαμβάνει τα αντιτορπιλικά San Jacinto, Monterey , Roosevelt, Mason, Nitze και Stout, μαζί με το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman (CVN 75) που είναι στην ήδη στην Μεσόγειο, αλλάζουν τα δεδομένα.

Εάν προσθέσουμε και την πρόθεση της Γαλλίας με την αποστολή του αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκωλ» στην Συρία , τότε γίνεται αντιληπτό ότι η Ρωσία πρόκειται να «απαντήσει» με την αποστολή καταδρομικών πλοίων εναντίον αεροπλανοφόρων, όπως είναι τα πλοία κλάσης «Slava».

Εκτιμήσεις αμυντικών αναλυτών «φέρνουν» την αποστολή του αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ» και «Στρατάρχη Ουστίνοφ», μαζί με ένα ενδεχομένως ακόμη καταδρομικό ( Ναύαρχος Ναχίμωφ) στην Μεσόγειο ταχύτερα από ότι ανακοινώθηκε, κατά τον Σεπτέμβριο, μαζί με ρωσικά «αθόρυβα» υποβρύχια κλάσεως Varshavyanka.

Κοινώς, το χιλιάρμενο ξεκίνησε να συγκεντρώνεται και πάλι έξω από τις συριακές ακτές...
loading...

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger