Οι άνδρες της οικονομικής αστυνομίας και του ΣΔΟΕ, ύστερα από σχετικό έλεγχο βρήκαν 3.000 έως 4.000 κουτιά φαρμάκων τα οποία ήταν προϊόν παράνομης συνταγογράφησης- κρυμμένα σε ιδιωτική αποθήκη και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον φαρμακοποιό ο οποίος μάλιστα διετέλεσε στο παρελθόν δήμαρχος στην περιοχή του Κερατσινίου.


Συγκεκριμένα, η ευρεία επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την οικονομική αστυνομία σε φαρμακεία ύστερα από καταγγελίες για παράνομες συνταγογραφήσεις. Ο πρώην δήμαρχος Κερατσινίου, κ. Λουκάς Τζανής συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για την φερόμενη παράνομη δράση του.

Ο φαρμακοποιός, σύμφωνα με τις καταγγελίες, αφαιρούσε από τα σκευάσματα τα αυτοκόλλητα- κουπόνια και εν συνεχεία τα κολλούσε σε συνταγές για να εισπράττει τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ.

Τα φάρμακα όμως, τα κρατούσε σε μια ιδιωτική του αποθήκη. Οι άνδρες της ασφάλειας στο συγκεκριμένο χώρο βρήκαν κρυμμένα περίπου 4.000 σκευάσματα φαρμάκων.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του Healthreportaz, στην υπόθεση πέραν του γνωστού φαρμακοποιού φαίνεται να συμμετείχαν και πολλοί γιατροί.

Ο πρώην δήμαρχος και νυν φαρμακοποιός αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία και βαρύνεται με τις κατηγορίες για απιστία και απάτη εις βάρος του ΕΟΠΥΥ σε βαθμό κακουργήματος.

Τέλος, στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Λουκά Τζανή, εντοπίστηκαν καταθέσεις τις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μπορεί να δικαιολογήσει και ερευνάται αν έχουν σχέση με τη θητεία στο Δήμο.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger