Σε θρίλερ εξελίσσεται η έκβαση του αυριανού δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ε.Ε


Μία νέα δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την εταιρεία Opinium σήμερα το απόγευμα δίνει προβάδισμα με μία μονάδα στην έξοδο από την Ε.Ε.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή το Brexit συγκεντρώνει ποσοστό 45% ενώ η «Παραμονή» στην ΕΕ ποσοστό 44%.

Η προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, έδειχνε ότι το «ναι» και το «όχι» στην παραμονή είχαν ακριβώς το ίδιο ποσοστό, 44%.

Εντός της ημέρας αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα άλλων τριών δημοσκοπήσεων.

Προβάδισμα στην «παραμονή»

Σαφές προβάδισμα στην παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. στο κρίσιμο αυριανό βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουλίου 2016, δίνουν τα πρακτορεία στοιχημάτων στη Βρετανία λίγες ώρες πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, πρόβλεψη που διαφέρει σημαντικά από την αμφίρροπη μάχη που διαπιστώνουν οι βρετανικές δημοσκοπήσεις.

Η εταιρεία στοιχημάτων Ladbrokes πρακτικά προβλέπει 76% πιθανότητα να επικρατήσει η παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. στο βρετανικό δημοψήφισμα.
Όπως εξηγεί στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC ο επικεφαλής των πολιτικών στοιχημάτων της Ladbrokes, Matthew Shaddick, οι εταιρείες στοιχημάτων υπολογίζουν τις πιθανότητες να συμβεί ένα γεγονός στη βάση της αξίας των στοιχημάτων που συγκεντρώνει: Όσο περισσότεροι στοιχηματίζουν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε., τόσο μικρότερη απόδοση λαμβάνουν, δηλαδή τόσο αυξάνονται οι σχετικές πιθανότητες να συμβεί που υπολογίζει η εταιρεία.
Ο ίδιος αποκάλυψε, ότι ενώ ο όγκος των στοιχημάτων υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. είναι μεγαλύτερος σε σύγκριση με το ενδεχόμενο ενός Brexit, η μέση αξία του αντίστοιχου στοιχήματος είναι 75 στερλίνες, έναντι 450 στερλίνων που είναι η μέση αξία του στοιχήματος υπέρ του Brexit.
Σύμφωνα με υπολογισμούς του Shaddick, τα στοιχήματα που αφορούν στο αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος ανέρχονται σε περίπου 100 εκατ. στερλίνες (125 εκατ. ευρώ), που αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός πολιτικού στοιχηματισμού που έχει καταγραφεί στην ιστορία της Βρετανίας.
Μάλιστα, καθώς η πλειονότητα των πολιτών στοιχηματίζει υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε., η προσοχή τους τώρα στρέφεται στη διαφορά που θα καταγραφεί μεταξύ «παραμονής» και «εξόδου», με την πλέον δημοφιλή εκδοχή να δίνει ποσοστά «παραμονής» μεταξύ 50,01% και 55%.

Πηγή: ΑΠΕ, bankingnews.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger