24 ώρες πριν από το ιστορικό δημοψήφισμα για την Ευρώπη την Πέμπτη, μέλη της ΕΕ θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Άγκυρα στις 30 Ιουνίου για να συζητήσουν μια σειρά από θέματα, που αφορούν την οικονομία και τον προϋπολογισμό. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συζητήσεις δεν θα περιοριστούν μόνο σε αυτά τα ζητήματα… 


Μπορεί το ευρωπαϊκό μπλοκ να δεσμεύθηκε ότι θα επιταχύνει τις ενταξιακές συνομιλίες της Τουρκίας ως μέρος της αμφιλεγόμενου συμφωνίας για την αντιμετώπιση της κρίσης των μεταναστών, εντούτοις τα μηνύματα που έστελναν επίσημα χείλη, καταδείκνυαν το ακριβώς αντίθετο. 

Όμως, παρά τις κορώνες που θέλουν την Τουρκία «να μην είναι έτοιμη να ενταχθεί στην ΕΕ ούτε σε δεκαετίες», όπως είχε τονίσει ο Βρετανός Υπουργός Τζορτζ Όσμπορν, πηγές από τις Βρυξέλλες ανέφεραν ότι οι συνομιλίες για την ένταξη της Τουρκίας η ΕΕ θα ανοίξουν εκ νέου την επόμενη εβδομάδα!

Πιο συγκεκριμένα οι ίδιες πηγές, αποκάλυψαν ότι ένα «νέο κεφάλαιο» στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό μπλοκ πρόκειται να συμβεί όταν ολοκληρωθεί το βρετανικό δημοψήφισμα, αρχής γενομένης από την 30η Ιουνίου.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που χθες και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, συνέχισε τη νόρμα των υπερβολικών δηλώσεων της κυβέρνησής του, διαμηνύοντας ότι η ένταξη της Τουρκίας φαντάζει σχεδόν απίθανη. 

«Τέτοιο θέμα δεν υφίσταται. Είναι απίθανο να συμβεί. Με τον τρέχοντα ρυθμό προόδου, η Τουρκία θα μπορούσε να πληροί τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί περίπου το 3000 μ.Χ.», δήλωσε μεταξύ άλλων…


ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger