Το πλέον σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ καθώς ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα κατέρριψαν αμερικανικά UAV πάνω από τον εναέριο χώρο της Κριμαίας ενώ σε μια επίδειξη ισχύος οι ρωσικές δυνάμεις «κατέβασαν» ένα RQ-4 Global Hawk αφού κατέλαβαν το σύστημα διοίκησης και ελέγχου και το προσγείωσαν στην Συμπερούπολη!


Ο Ρώσος ΥΠΑΜ, Σεργκέι Σοϊγκού, πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επιθεώρηση του ρωσικού Στρατού στην Κριμαία όπου έχει διατάξει μεγάλης κλίμακας ασκήσεις όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω.

Είναι η πρώτη ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις εγκαταλείποντας τον πόλεμο δια αντιπροσώπων. Μάλιστα το περιστατικό αξιολογείται ως ιδιαίτερα σοβαρό καθώς ορισμένα UAV ήταν οπλισμένα και έφεραν αντιαρματικούς πυραύλους.

Το περιστατικό με το RQ-4 Global Hawk προκάλεσε σοκ στις ΗΠΑ καθώς αιφνιδιάστηκαν νομίζοντας ότι το ήλεγχαν μέσω ασφαλούς σύνδεσης-καναλιών.

Παρόλο το αμερικανικό κάζο, οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις κατασκοπευτικές πτήσεις αλλά αυτή τη φορά με μεγαλύτερη προσοχή όπως αναφέρουν ρωσικές πηγές.




Μάλιστα το περιστατικό αναφέρεται σε άρθρο στην Ουάσινγκτον Post λέγοντας πως «οι ΗΠΑ μπορούν να αποτύχουν στην Κριμαία» αλλά απέκρυψαν το περιστατικό με το UAV.

Ο Αμερικανικός Στρατός έστειλε επίσημο αίτημα στο Κογκρέσο για βελτίωση των UAV επειδή αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα στον… ρωσικό εναέριο χώρο!

Όπως έγινε γνωστό ΗΠΑ και Γερμανία έχουν δημιουργήσει βάση UAV στην Ουκρανία στην περιοχή Kirovograd σε ένα παλιό σοβιετικό αεροδρόμιο.

Ρωσικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν το γεγονός αυτό που έγινε στην Κριμαία και τονίζουν πως πρόκειται για πράξη πολέμου!

Οι ΗΠΑ δικαιολογούν τις πολεμικές πράξεις τους λέγοντας πως αρνούνται να σεβαστούν την ρωσική κυριαρχία επειδή δεν αναγνωρίζουν την Κριμαία ως τμήμα της Ρωσίας.

Γι αυτό δεν αναγνωρίζουν την παραβίαση του ρωσικού εναέριου χώρου.

Αντίθετα υποστηρίζουν ότι τα αμερικανικά αεροσκάφη πετούν σε ουκρανικό έδαφος και μέσα στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας με την άδεια της κυβέρνησης του Κιέβου της μόνης νόμιμης εξουσίας να δεχτεί ή να αρνηθεί μια τέτοια άδεια.

Οι ΗΠΑ έχουν αγνοήσει τις ρωσικές διαμαρτυρίες και πλέον τον λόγο έχουν τα όπλα τονίζουν τα ρωσικά ΜΜΕ.


ΠΗΓΗ: pronews.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger