Άνδρες πλήρωναν από 90 λεπτά έως και δύο ευρώ, για να κάνουν σεξ με παιδιά 8 έως 12 ετών στις τουαλέτες - Ένας 29χρονος ομολόγησε, αποκάλυψε το σκάνδαλο και τιμωρήθηκε με 108 χρόνια φυλάκιση

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που αναμένεται να ξεσηκώσει τις Παγκόσμιες Οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποκαλύφθηκε μέσα από την απολογία ενός Τούρκου καθαριστή, ο οποίος εργαζόταν σε προσφυγικό καταυλισμό και συνελήφθη για το βιασμό ανήλικων αγοριών.

Ο δράστης δεν αρνήθηκε τςι κατηγορίες, έδωσε όμως μία άλλη διάσταση στο θέμα, αναδεικνύοντας ένα τεράστιο ζήτημα, το οποίο θα προκαλέσει πάταγο. Ο καθαριστής στον προσφυγικό καταυλισμό ομολόγησε πως πλήρωνε τα ανήλικα αγόρια από δύο έως πέντε τουρκικές λίρες, ήτοι από 90 λεπτά έως και δύο ευρώ, προκειμένου να κάνει σεξ μαζί τους στις τουαλέτες. Ο ίδιος, μάλιστα, ομολόγησε ότι εκείνος δεν ήταν ο μοναδικός που συμμετείχε, καθώς το ίδιο έκανε ένας μεγάλος αριθμός ανδρών.



Ο Τούρκος αυτός εργαζόταν ως καθαριστής στον καταυλισμό Νιτζίπ, στην πόλη Γκαζιαντέπ, στην ανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Τα αγόρια που πλήρωναν για να κάνουν σεξ μαζί τους στις τουαλέτες, ήταν ηλικίας από 8 έως 12 ετών. Η κατάσταση αυτή συνέβαινε τουλάχιστον από το ξεκίνημα του 2016. Ο ίδιος είχε προβεί σε σεξουαλικές πράξεις με τουλάχιστον οκτώ παιδιά, για τα οποία προχώρησαν σε καταγγελία οι γονείς τους, ενώ πολλές οικογένειες ακόμα έμειναν σιωπηλές, καθώς ήθελαν να αποφύγουν την διαπόμπευση.

Ο 29χρονος άνδρας καταδικάστηκε με 108 χρόνια φυλάκισης από το τουρκικό δικαστήριο. Στον καταυλισμό Νιτζίπ φιλοξενούνται πάνω από 14.000 Σύροι πρόσφυγες, ενώ τον Απρίλιο είχε δεχθεί την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ. Μετά τις καταγγελίες που έγιναν και την επέμβαση των ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι τουρκικές αρχές δεσμεύτηκαν να βγουν όλα τα στοιχεία στο φως και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger