Λόγω μη επακριβούς προσδιορισμού των πράξεων για τις οποίες κατηγορείται ακυρώθηκε η δίκη του Σταύρου Ψυχάρη, για το αδίκημα της παράβασης του νόμο περί πόθεν έσχες κάτ” εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος.


Το Ί Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του εκδότη με το οποίο παραπέμφθηκε ο κατηγορούμενος στο εδώλιο.

Οι πρωτοδίκες ακύρωσαν το κλητήριο θέσπισμα δεχόμενοι πως σε αυτό δεν περιγραφόταν επακριβώς εάν ο Σταύρος Ψυχάρης τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται από αμέλεια ή από δόλο.

Πλέον η υπόθεση επιστρέφει πίσω στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς η υποκειμενική υπόσταση των πράξεων που αποδίδονται στον κατηγορούμενο.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από έρευνα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής καθώς από τον έλεγχο που διενήργησε προέκυπταν ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις του εκδότη για τα οικονομικά έτη 2010-2014 (δηλώσεις πόθεν έσχες 2011-2015).

Η εισαγγελέας που ανέλαβε να μελετήσει το φάκελο για τις δηλώσεις πόθεν έσχες του κ. Ψυχάρη τα επίμαχα έτη κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν προκύπτει η τέλεση αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος αλλά μόνο πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες.


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger