Ο στρατηγός του αμερικανικού στρατού Τζόζεφ Βότελ, διοικητής των επιχειρήσεων του Πενταγώνου στη Μέση Ανατολή, δήλωσε σήμερα πως οι οποιεσδήποτε ισχυρισμοί ότι ήταν αναμεμειγμένος στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία είναι εσφαλμένες, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

«Οποιεσδήποτε αναφορές ότι είχα την όποια ανάμειξη με το πρόσφατο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία είναι ατυχείς και εντελώς αναληθείς», τόνισε ο Βότελ. «Η Τουρκία έχει αποτελέσει έναν αξιοσημείωτο και ζωτικής σημασίας εταίρο στην περιοχή για πολλά χρόνια. Αναγνωρίζουμε την διαρκή συνεργασία της Τουρκίας και αναμένουμε στο μέλλον σύμπραξη στην μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος», πρόσθεσε.

Σε δηλώσεις του ο Βότελ το βράδυ της Πέμπτης είχε τονίσει πως «φοβάται τις συνέπειες που μπορεί να έχουν οι εκκαθαρίσεις στον τουρκικό στρατό», προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν που κατηγόρησε σήμερα τον στρατηγό ότι παίρνει το μέρος των πραξικοπηματιών.

Στις αναφορές του Αμερικανού στρατηγού αντέδρασε και ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του «γελοίες» και «ατυχείς» .

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger