Της   ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Η επίλεκτη μονάδα των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας "Μπορντό Μπερελί" είχε αναλάβει να   "καθαρίσει" τον στόχο στο ξενοδοχείο στη Μαρμαρίδα, οποίος δεν ήταν άλλος από τον Ταγίπ Ερντογάν.

Τώρα ψάχνουν όσους διέφυγαν, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κω και Καστελλόριζου. Μια φευγαλέα ματιά στην εικόνα σε πραγματικό χρόνο που βλέπουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας από το Αιγαίο, ήταν αρκετά κατατοπιστική για την κατάσταση που επικρατεί.
Η Τουρκία έχει συγκεντρώσει ισχυρές δυνάμεις της ακτοφυλακής της και σαρώνουν κυριολεκτικά την περιοχή, ενώ αεροσκάφη πετούν διαρκώς για αναζήτηση των καταζητούμενων καταδρομέων.

Ωστόσο, όπως παρατηρούσαν Έλληνες στρατιωτικοί, το πιο πιθανό είναι οι καταδρομείς να έχουν ήδη διαφύγει από το βουνό.

Οι επίλεκτες δυνάμεις των καταδρομέων σε όλο τον κόσμο εκπαιδεύονται και σε τρόπους διαφυγής αν κάτι πάει λάθος, και έχουν μάθει να επιβιώνουν, κάτι που λογικά θα εφαρμόσουν και σε αυτή την περίπτωση.

Κατ' αρχήν προβλέπεται άμεσα η αυτοδιάλυση της ομάδας και το πιο πιθανό είναι να έχουν χωριστεί σε ζευγάρια ή να κινούνται μεμονωμένα. "Ή θα πας να μείνεις στο βουνό μέχρι να περάσει λίγος χρόνος ή θα ανακατευτείς με τον κόσμο και θα διαφύγεις", έλεγαν χαρακτηριστικά Έλληνες καταδρομείς που έχουν λάβει αντίστοιχη εκπαίδευση.

Εάν επιλέξεις να ανακατευτείς με τον κόσμο, τότε θα φορέσεις βερμούδα και θα δείχνεις τουρίστας, από τους χιλιάδες που ήδη υπάρχουν στα θέρετρα.

Αυτή την περίπτωση ενδεχομένως θέλουν να προλάβουν οι Τούρκοι και κάνουν ελέγχους σε όλα τα πλωτά εντός των χωρικών τους υδάτων.

Ωστόσο κανένας δεν μπορεί να αποκλείει λόγω του θέρους να ανακατευτούν κάποιοι με τουρίστες ή ακόμα και πρόσφυγες και να φθάσουν σε λληνικά νησιά.

Για παράδειγμα σήμερα το πρωί σήμανε συναγερμός στο Καστελλόριζο, όταν έφθασε βάρκα με 17 πρόσφυγες από την Τουρκία. Η κινητοποίηση ήταν τεράστια, μέχρι να διαπιστωθεί ότι επρόκειτο κυρίως για γυναικόπαιδα.

Ωστόσο ένα καλό ερώτημα είναι εάν στην Ελλάδα οι δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στα νησιά και κάνουν επιτήρηση, γνωρίζουν για ποιους ψάχνουν. Για παράδειγμα εάν τους έχουν δοθεί φωτογραφίες των Τούρκων που διέφυγαν. 

Το ερώτημα είναι ρητορικό, καθώς είδαμε τις φωτογραφίες των "μπορντό μπερελί" να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο...


Η περιπετειώδης και μοναχική πτήση του Ερντογάν από το Ντάλαμαν στην Κωνσταντινούπολη

Σκοτεινές πτυχές της πτήσης του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν τη νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μετά τη σύγχυση των πρώτων ημερών.

Ο Τούρκος Πρόεδρος έφθασε όπως ο ίδιος λέει με ελικόπτερο στο Dalaman και από εκεί πήρε το προεδρικό αεροσκάφος με κατεύθυνση την Κωνσταντινούπολη.

Το σήμα που εξέπεμψε το προεδρικό αεροσκάφος ήταν μια συνηθισμένης πτήσης των Τουρκικών αερογραμμών και πιο συγκεκριμένα εμφανιζόταν ως πτήση TK8456. Κανένα αεροσκάφος δεν συνόδευε τον Τούρκο πρόεδρο, μέχρι που έφθασε στην Κωνσταντινούπολη, λένε στρατιωτικές πηγές από την Ελλάδα, που παρακολουθούσαν με αγωνία την πτήση.

Η είδηση στις ελληνικές αρχές είχε φθάσει λίγα λεπτά πριν αρχίσει να γίνεται γνωστή στα μέσα ενημέρωσης της χώρας μας και είχε ήδη σημάνει συναγερμός.

Στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης υπήρχαν δυο F-16 που πετούσαν σε απόσταση περίπου 40 μίλια από το αεροδρόμιο και είχαν κάνει εναέριο ανεφοδιασμό.

Ωστόσο δεν κινήθηκαν προς το αεροσκάφος του Τούρκου προέδρου, το οποίο προσγειώθηκε με ασφάλεια.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger