Ως γνωστόν το Υπουργείο Οικονομικών εκδίδει σε μηνιαία βάση δελτίο εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, στο οποίο καταγράφονται και δημοσιοποιούνται τα έσοδα και τα έξοδα της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και η γενικότερη πορεία της οικονομίας.

Αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος, καθώς αποκρύπτεται επιμελώς, είναι πως το Ελληνικό Δημόσιο, και σε αγαστή συνεργασία με την ΕΚΤ, εκδίδει τα διαβόητα eurocommercial papers, που είναι αξιόγραφα σε ρόλο παράλληλου νομίσματος.

Τα papers αυτά εκδίδονται κυρίως για τη λειτουργία των δημοσίων οργανισμών αλλά πρόσφατα ξεκίνησαν να χρησιμοποιούνται και στο τραπεζικό σύστημα. Ο εν λόγω λογαριασμός ανέρχεται στο ποσό των 740 δις ευρώ. Το νούμερο είναι δυσθεώρητο και δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς πως αφορά μόνο τη λειτουργία του κράτους.

Αυτό που πρέπει να απαντήσει το Υπουργείο, και κυρίως ο πολιτικός του προϊστάμενος κ. Τσακαλώτος,  είναι που πάνε αυτά τα χρήματα, κατά πόσο πιάνουν τόπο και φυσικά να μας πει αν αυτά τα λεφτά είναι ‘δωράκια’ στις τράπεζες…
loading...



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger